MHP MYK Üyesi Murat Kotra, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette MHP İl Başkanı Varol Demirköse ve İl yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
ZGC Başkanı Derya Akbıyık Murat Kotra ve beraberindeki heyete ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
MHP OLARAK ZONGUKDAK’I YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ
MHP MYK Üyesi Murat Kotra’da ziyarette yaptığı konuşmada, MHP olarak Zonguldaklı yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi.
“Bugün Zonguldak değil ve bugün bir dizi ziyaretlerimiz olacak. Ben de bir Zonguldaklı kardeşinizim. Seçimlerde Zonguldak'ta görevli idim. Zonguldaklı gazeteci de çok yakın isim isim tanıyorum biliyorum. Çünkü ben Zonguldak'ın tüm yerel gazetelerini internetten de takip ediyorum. Zonguldak'ta hem ben hem de Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok yakinen takip ediyoruz. Hatta iki gün önce de İstanbul milletvekili mi Zonguldak'taydı. Bugün de ben geldim bir istişare toplantımız olacak geçmişten bugüne kadar Milliyetçi Hareket partisinde Zonguldak'ta görev yapmış lider teşkilat ve davamıza sadakatle bağlı kalmış eski il başkanlarımız ve Zonguldak genelindeki eski ilçe başkanlarımız mevcut başkanlarımız kadın kollarımız Ülkü ocaklarımız da beraber akşam bir istişare toplantımız olacak o sebeple Zonguldak değil. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk ve keyif duyuyorum.
CHP NİN ELİNDE BAYLOKÇU VEKİLLERLE İLGİLİ BELGESİ VARSA NEDEN C.SAVCILIĞIYLA BUGÜNE KADAR PAYLAŞMADI SORMAK LAZIM.
CHP’nin FETÖ nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği önerge için MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin (yurtta sulh Konseyi araştırılması için önerge versinler daha anlamlı olur) şeklindeki açıklamasına nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu cevaplandıran MHP MYK Üyesi Murat Kotra, şunları söyledi.
“Şimdi 15 Temmuz da hain bir darbe girişimi oldu yüzlerce şehidimiz binlerce gazimiz oldu. Ve aynı gece biliyorsunuz yurtta sulh konseyi bildirisi zorla okutuldu televizyonda. Şimdi yurtta sulh Konseyi dediğin zaman konsey biliyorsunuz bir kişiden olmaz onun içine neleri katmak isterseniz hepsi oradadır. Bunun bir askeri vardır şu anda Sincan'da bir Silivri de cezaevindeler. Sivil ayağı var bürokrasi var. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin defalarca grup toplantısında mecliste yapmış olduğu görüşmelerde ve zaman zaman basına yaptığı görüşmelerde siyasi ayağı çıkarılsın ortaya demesine onlarca yüzlerce Ben şahidim. Ve tüm kamuoyu da bir şahittir. Şimdi bir konsey varsa bu konseyin askeri kanadı var veya emniyet kanadı var Bunlar şu anda tutuklandılar. Bu darbe başarılı olsaydı bu konseyin Genel Başkanı kim olacaktı bu konseyin başbakanı kim olacaktı, bakanları kim olacaktı, öyle değil mi bir hükümet kurulacaktır kimlerle çalışılacaktınız, kimlerle daha önceden mesaiden oldu da böyle bir konsey kurdunuz Yani bunu sormak lazım bunu araştırmak lazım. Mesela iki gün önce de gazetecilerle sayın genel başkanımızın mecliste Milliyetçi Hareket Partisi'nin takip eder gazetecilerle bir yemekli toplantı oldu orada da bu soru soruldu işte Sayın Kılıçdaroğlu'nun 120 ve 180 dolayında balıkçı milletvekili var bununla ilgili söyleyeceğiniz nedir diye sordular Sayın Genel Başkanımız da çok net şekilde cevap verdi. Elinde bir liste varsa bu isimleri biliyorsa gitsin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunsun. Yani bu açıklama yaptıktan sonra suç duyurusunda bulunmazsa Biz kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız diye bir açıklaması olmuştur şimdi öyle diyorsunuz ki bu kadar bylokçu vekil olduğunu iddia ediyorsunuz varsa ver niye istiyorsun yani. Öyle değil mi. Var elimizde bir bilgi belge varsa net savcıları ile paylaşmak zorundasınız”.
FETÖ İLE MÜCADELE SULANDIRILMAK İSTENİYOR
Gazetecilerin FETÖ ile ilgili mücadele sorusunu cevaplandıran MHP MYK Üyesi Murat Kotra, FETÖ ile mücadelenin sulandırmak istendiğini belirterek şunları söyledi.
“Şimdi FETÖ ile ilgili mücadeleyi kullandırmamak lazım bu sulandırmaya çalışılıyor. Yani bu FETÖ ile mücadele sulandırmaya çalışıyor. Ben de diyorum ki daha doğrusu aslında varsa böyle bir şey ortaya çıkartın. Bakın burada kaç kişiyiz birimiz ile ilgili hepimiz bir şeyler söyleyebiliriz. Amasya edemez misiniz kardeşim. Bunu söylüyorsunuz ama evde bir belge bilgi var mı gerekli yerlere müracaat yaptırırız mı bunu sulandırmak lazım. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın Söke ile mücadelesinde samimi olduğuna inanıyorum. Mücadele yapılıyor birçok alanda mücadele yapılıyor ve zamanla bunu siyasi ayağı da ortaya çıkacaktır. Bunun başbakanı kim olacak, Bunun Cumhurbaşkanı kim olacak bunlar ortaya çıktığı zaman zaten patır patır hepsi ortaya dökülür. Kimlerle beraber çalışacaksınız öyle değil mi bakanlarımız olacaktı milletvekillerimiz olacaktı yani şimdi hain bir darbe girişiminde bulunuyorsunuz sonuçta bir kişiye Yönetmeyecek, kadro ile yönetilecekti. İşte bu kadroda kimler vardı öyle değil mi bunların ortaya çıkması lazım Bunlar kime soracaklar Tabii ki Silivri'de üst düzey askerler tutuklu generaller tutuklu onlara sorun devletin elinde bilgi ve belge vardır burası Türkiye Cumhuriyeti devleti binlerce yıllık bir geçmişi olan devlet yapısı olan bir devletiz Türk devleti zamanla bunların hepsi ortaya çıkacaktır”.
MHP MYK üyesi Murat Kotra, yaptığı konuşmada MHP olarak Zonguldak yakından takip ettiklerini ve Zonguldak için üzerlerine düşüyorsa yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi bu ülke için bu millet için geçmişten bu yana gövdesini taşın altına sokmuş bir siyasi partidir önce ülkem ve milletim sonra partim ve dağdan diyen bir lidere sahibiz onun için ülkemiz için Zonguldak kımız için hayırlısı neyse o olsun.
TTK’DAKİ İŞÇİ SAYISINI DÜŞMESİNDEN ÜZÜNTÜLÜYÜZ
Bir Zonguldaklı olarak Türkiye taşkömürü kurumundaki 2 sayısının düşmesinden üzüntülü olduğunu ifade eden ve kendisinin de madenci torunu olduğuna deliler MHP MYK üyesi Murat Kotra şunları ifade etti.
“Şimdi ben Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli olan bir dedenin torunuyum dedem pozu incir harmanından emekli oldu sabahleyin benim çocukluk yaşlarında çok iyi biliyorum evden nasıl çıktığını ve nasıl girdiğini biliyorum. Türkiye taşkömürü Kurumu Zonguldak için çok önemli ülkemiz için çok önemli istihdam için çok önemli benim çocukluğumda 60 bin civarında işçi sayısı vardı şu anda 10 binin altında. Gönül ister ki Türkiye taşkömürü Kurumu eski günlerine dönsün. Türkiye taşkömürü Kurumu niye olması bu şehrin herşeyin iyi olması demektir. İnşallah Zonguldak eski günlerine döner”.
ÇATES’İN FİLTREYİ TAKARAK BİR AN ÖNCE ÜRETİME TEKRAR BAŞLAMASINI İSTİYORUZ
Gazeteci Çatalağzı termik santralindeki üretimin durdurulması sorusunu cevaplandıran MHP MYK üyesi Murat şunları söyledi.
“Çatalağzı Termik Santrali bölgenin ilk Termik santraldir. Zonguldak için çok önemlidir yaklaşık 500 kişi istihdam ediliyor. İstiklal için çok önemli Zonguldak'ta üretilen kömür için çok önemli Türkiye Taşkömürü Kurumu ve özel sektör madencilik için çok büyük önem arz ediyor. Ürettiği enerji için çok önemli şimdi bacada bir filtre sisteminin olmadığından dolayı üretimi geçici olarak durduruldu. Şimdi firmalar eksiklerini tamamlayıcı üretime devam edeceklerdir işçi çıkartma konusu olacağını zannetmiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim