Gümeli Kültür ve Çevre Koruma Derneği resmi olarak faaliyetlerine başladı. Kısa adı GKÇKD olan Gümeli Kültür ve Çevre Koruma Derneği'nin asıl hedefi Gümeli Yaylalarını korumak olan Derneğin Başkanı ise Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam oldu.

Kuruluş aşamasından bugüne kadar bir tek hedef için yola çıktıklarını ifade eden Gümeli Kültür ve Çevre Koruma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yaptığı açıklamada derneğin asıl hedefinin Gümeli Yaylalarını korumak ve yaşatmak olduğunu ifade etti. 

Kurdukları derneğin görevleri arasında, Gümeli çevresi ve Bölüklü, Karatepe yaylalar bölgesinin ve çevresinde bulunan doğal alanları korumak olduğunu ifade eden Gümeli Belediye Başkanı ve Gümeli Kültür ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Saydam; Derneğin 'doğal alanı bozucu, ekolojik dengeyi bozacak her türlü faaliyete karşı kamuoyu oluşturmak, resmi kurumlara başvurmak, söz konusu doğal bölgelerle ilgili doğal alanlarda kalkındırma faaliyetlerinde bulunmak, kültürel değerli ortaya çıkarmak ve tanıtmak' olduğunu söyledi. 


GÜMELİ'DE ÇALIŞMALAR TAM GAZ
Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Gümeli Belediyesi olarak çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi. Gümeli Beldesi'nde heyelan meydana gelen yolda aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiklerini ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerini ifade eden Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam; ‘'Göreve gediğimiz 2009 yılından bu yana nasıl çalıştıysak aynı özveri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim