Son zamanlarda artan vaka sayıları ve yaşananları anlatan Güner, günde bin 300'e yakın korona virüs testi yapıldığını açıkladı.
Vatandaşların koronodan korkması gerektiğini söyleyen Ertuğrul Güner: "Mücadele yoğun gidiyor. 21 Mart'ta ilk vaka Zonguldak'ta gözüktü ve o zaman 'Ve Zonguldak' olarak görüldük. Bu bizi zorladı. Nisan ayında salgını kontrol altına almıştık, ama Kurban bayramında ki hareketlilikle beraber Eylül ayı itibariyle vaka sayılarında artış olmaya başladı. Artık koronadan korkmuyoruz. Bence bu yanlış. Virüsün yayılma hızı daha aktif olmaya başladı. Bunu da unutmamalıyız."
'TEST SAYIMIZ FAZLA'
Zonguldak'ta yapılan testler hakkında bilgi veren Güner: "Herkesin koronavirüs testini isteğine göre yaptırabilir demem yanlış olur. 7 aylık süreçte bu güne kadar 82 bine yakın test yaptık. Günlük bin 300 teste kadar çıktık. Bizim elimizde 3 tane makinemiz var. İki tanesi BEÜ'de bir tanesi Atatürk Devlet Hastanesinde. Makineler hiç durmadan 24 saat çalışsa, makine başına 500 test çalışabiliyorsunuz. Hiç durmadan çalışsak biz bir günde bin 600 test çalışabiliriz. Dönem dönem makinelerde sıkıntı da olabiliyor. Rakamlar çok düşük değil. Herkese test yaparsak bunu kaldırmamız mümkün değil. Temaslı olan 60 yaş üzeri olanlara, askere gideceklere, kurum çalışanlarına, semptomlu olanlara yapıyoruz. Ben test yaptırmak istiyorum diyen herkese de test yapmıyoruz. Ağız ve burundan test yapılıyor. PCR testi yüzde 100 doğruluk payı yok. Bazen test negatif olup ciğerlerinde çıkabiliyor. "

Editör: TE Bilisim