Yaşamını Çaycuma’da sürdüren, eğitimci, şair-yazar Mevlüt Kırnapçı’nın Koralı romanı, 26 Şubat 2022 Cumartesi günü Saat: 15:00’te, Maden Mühendisleri Odası Lokalinde yapılacak imza ve söyleşi etkinliğinde okuyucuyla buluşacak.
Mayıs 2021 tarihinde yayımlanmış olmasına karşın, salgın süreci nedeniyle söyleşi ve imza etkinliği yapılamayan kitap, Kore savaşına katılıp sağ dönebilen dört arkadaşın savaş ve sonrasındaki yaşam süreçlerini işliyor.
Koralı’ya ilişkin kendisiyle görüştüğümüz yazar Kırnapçı şunları söyledi; “2014 yılında yayımlanan ‘Meşe’de İnecek Var!’ romanımın ana kahramanlarından olan Koralı, o romanın yapısı gereği geri planda kalmıştı. Oysa hem Koralı’nın ve hem de dönem arkadaşlarının oldukça dramatik ve çarpıcı bir yaşam öyküsü vardı. Yaklaşık yedi yıl üzerinde çalıştıktan sonra yazdığım Koralı, gemiyle yirmi dokuz günde varabildikleri bilinmez bir coğrafyanın, bilinmez dağlarında, bilinmez insanlara karşı vermek zorunda bırakıldıkları bir ölüm kalım savaşının, köylü çocukları üzerindeki izlerinin bir iç dökümüdür. Okuyucu, Meşe’de İnecek Var romanında olduğu gibi Koralı’da da kendinden birçok şey bulacaktır. Bir solukta okunabilen bir romandır Koralı. Bu vesileyle, Koralı romanının yayımlayarak beni kucaklayan ZOKEV yönetimine teşekkürü bir borç bilirim. Kitapsever dostları imza ve söyleşi etkinliğine bekliyorum.”
...
MEVLÜT KIRNAPÇI
1960 Çaycuma/Yeniköy (Zonguldak) doğumludur. Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulu mezunu; emekli öğretmendir.
Başta şiir olmak üzere, öykü, roman, gazete yazıları, çocuk masalları ve tiyatro oyunları alanında ürünler verdi. Sanat Rehberi, Anzilha, Öğretmen Dünyası, abece, G. Kültür, İnsancıl, Kopuş, Çağdaş Türk Dili, Varlık, Eski, Wesvese, Aykırısanat, Şehir, ZOKEV Bülteni, Damar, İspinoz, Yaba Edebiyat, İLE, Zonkişot, Şiirden, Mühür, Edebiyat Nöbeti, Yeni Gelen ve Altı Yedi dergilerinde şiirleri, İnsancıl dergisinde yazıları yayımlandı. Özgen Seçkin’in hazırladığı Toplumsal Şiirler 2003 Yıllığı’nda yer aldı.
Demokrat Çaycuma Gazetesi, 18. Tünel İnternet Dergisi, Çaycuma Sanat ve Zonguldak Halkın Sesi Gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Yazılarını editörlüğünü yaptığı Bizim Çizgi internet sitesinde sürdürmektedir.
Çaycuma Bölgesi Sözcük ve Deyimler Derlemesi çalışmasını hazırladı.
Çaycuma Sanat Tiyatrosu’nun (ÇASAT) kurucusudur. ÇASAT’ın Genel Sanat Yönetmenliğini sürdürmektedir. Yazar, öğretmen örgütçülüğünde de çeşitli görevler üstlenmiştir.  
 
M. Kırnapçı’nın Eserleri:
Çığlıkları Islak Çocuklar (Şiir, 1998)
Güleç Yüzlü Hüzün (Şiir, 2004)
Sızı (Şiir, 2006)
Yandım Ela Gözüne (İnceleme, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, 2013)
Meşe’de İnecek Var! (Roman, Kurgu Kültür Merkezi Yayınları, 2014)
Beş Treni (Öykü, Zonguldak Eğitim ve Kültür Vakfı Yayınları, 2017)
Koralı (Roman, Zonguldak Eğitim ve Kültür Vakfı Yayınları, 2021

Editör: TE Bilisim