ÖZEL HABER

Kilimli Hisar Arkası mevkiinde bulunan Mavi Kent Yapı Kooperatifi inşaatına yolsuzluk karıştığına dair iddialarda bulunan eski kooperatif başkanı ve inşaat mühendisi Erol Yaşa'ya Teletem İnşaat firmasının sahibi Ozan Şahin ve firmanın İnşaat Sorumlusu Fatih Daşkaya'dan yanıt geldi. Elmas TV mikrofonlarına konuşan Şahin, davacı olacağını belirterek, "Az bilen akıl verirmiş, bilmeyen eleştirir, yapamayan da çamur atarmış. Erol Yaşa'nın yaptığı da çamur atmaktır" dedi.

 İnşaat Sorumlusu Daşkaya, Yaşa'nın her yere borcu olduğunu ve Teletem olarak borçları kendilerinin ödediklerini belirtirken, "Hem insanlardan para toplamış. Hem esnafı tokatlamış, devlet dairelerine borcu var, baktığınızda da bu inşaata giden bir para değil. Bu paraları nereye kaçırdığının hesabını vermesi lazım" dedi. Teletem'in sahibi Şahin ise şantaj ve yolsuzluk iddialarını reddederken hem Erol Yaşa'ya hem de mevcut kooperatif başkanı Şenol Aydın'a ayrı ayrı dava açacağını ifade etti.

TELETEM'İN KASASINA GİREN PARA 5 MİLYON

İlk olarak kooperatifle yollarının nasıl kesiştiğini anlatan Teletem İnşaat firmasının sahibi Ozan Şahin, "Bizim kooperatifle anlaşmamız geçen sene bu aylarda olmuştur. İstanbul'dan geldik. İstanbul firmasıyız. Yarım kalmış inşaat için bir fiyat verdik. Kooperatifte kendi içerisinde kurul oluşturdu. Teklifimizi incelediler. İhaleye çıkıldı. 7 Milyon 200 Bin TL artı 61 daire olarak ilk başta fiyat vermiştik. Daha sonra fiyatımızı 6 bin 600 TL artı 61 daireye düşürerek o zamanki yönetim kuruluyla sözleşmemizi imzaladık. Bu paranın içerisinde kooperatifin Ekşioğlu'na olan hacizi bizim tarafımızdan ödenecek ve bu bedelde bunun içinden düşülecekti. Yani Teletem'in kasasına giren para 5 milyon TL ve 61 dairedir. Bu da 140 dairenin inşaatı için verilecek olan paradır" dedi.

YILMAZ UZUN, YAŞA'NIN KENDİ MUHASEBECİSİYDİ

Yaşa'nın iddia ettiği ortada yarım kalmış bir inşaatın olmadığını bitmişlik raporunun alındığını ifade eden Şahin, "A Blok 6'ncı kata kadardır. B bloğun ise temeli bile yoktu. Yapı denetim tarafından A bloğun şuanda yüzde yüz bitmişlik raporu var.  B bloğunda temelleri için çalışmaya başladık. Yılmaz Uzun bizim yaptığımız araştırmaya göre Erol Yaşa'nın kendi muhasebecisidir. Bizimle ya da kooperatifle hiçbir ilgisi yoktur. Hatta bizim anlaşma yaptığımız zaman da herhalde kendisi FETÖ'den tutuklanarak cezaevine gönderilmiş. Biz de bunu sonradan öğrendik. Hiçbir sözleşmemizde Yılmaz Uzun yok. Şahsıyla muhatap olup, görüşmedik" ifadelerini kullandı.

BÜTÜN HACİZLER EROL YAŞA'NIN YÜZÜNDEN

Erol Yaşa'nın işlerinin kötü gittiğini ve bu nedenle kooperatifin yanı sıra bir çok yere borçlandığını ifade eden Şahin, hacizleri inşaata devam edebilmek için Teletem'in kendisinin temizlediğini belirtti. Şahin, "Burası ilk başta kooperatif değilmiş. Erol Yaşa arsa satın alarak başlamış. İşleri kötü gidince kooperatif kurmuş. Ya da bir yerden kooperatifi satın almış. Bu arsayı da kooperatifin üzerine yapmış. İnsanlardan para toplayarak kooperatife üye yapmaya başlamış. Hem kooperatif başkanı olmuş. Hem de inşaatın müteahhidi olmuş. Yeniden batınca yarım kalan inşaatı yeni firmayla devam ettirmeye çalışıyor. Nur İnşaat olarak bir firma açıyor. Kooperatifle tekrar iş yapıyor. 716 Bin TL'lik kooperatife hak ediş faturası kesiyor. Bu faturayı da Ekşioğlu'na temlik veriyor. Kooperatife bütün hacizler Erol Yaşa'nın yüzünden geldi. Bütün hacizleri biz temizledik. Mağdur olanların mağduriyetlerini de giderdik." dedi.

"HER ÜYEYİ BU ŞEKİLDE BORÇLU HALE NASIL GETİRDİ?"

Herhangi  bir şekilde illegal bir durumun olmadığını ifade eden Teletem İnşaat Firmasının sahibi Ozan Şahin, Yaşa'ya dava açacağını ifade ederken, "Devirlerin hepsi geçersizdir diye de bir iddiası var. Ben anlam veremiyorum. A Blok bittikten sonra üyeler kalan paralarını ödeyerek tapularını almaya başladılar. Bunda illegal bir işlem yok. Kooperatifin bize sunduğu A bloktaki toplam 13 daireyi de Teletem tapuya aldı. Fazla daire aldığımızı iddia ediyor. Üyelerden devir alarak daire almaya devam ettik.  Bunun kooperatifle ilgisi yok. Üyelikten çıkmak isteyen vatandaşların parasını ödedik. Daireyi satın aldık. Hiç kimsenin tapusunun iptal olma vs. durumu yok. Herkes bu evlerde gönül rahatlığıyla oturacaktır. -Her üye 82 milyar borçlu hale getirilmiştir- diyor. Ben Erol Yaşa'nın hesabından anlayamadım. Her üyeyi bu şekilde borçlu hale nasıl getirdi? Onu çözemedim. Bizim alacağımız rakam, her şey belli ve net. Üzerine 1 TL fazladan, kimseden istemiyoruz. Üyelerle toplantı yaptık. Bu olanları da konuştuk. Herkes bizim arkamızda. -Siz kulağınızı tıkayın. İşinize devam edin. Biz gereken cevabı Erol Yaşa'ya adli yolla vereceğiz- diyorlar. Erol Yaşa tarafından mağdur edilen yaklaşık 150 tane insan var. Parasını alıp inşaatını yapmadığını, maketten ev sattığı, okul için 500 bin TL tek bir vatandaştan almış. Okulun temelini atmış ve bırakmış. Bu insanlar şuan Kilimli'de birleşiyorlar. Erol Yaşa'ya karşı bir dava açmaya hazırlanıyorlar. Herkes Yaşa'nın neden 6 yıl sonra çıkıp gelmesine şaşırıyor. Merak ediyor" şeklinde konuştu.

"EĞER PARA BULDUYSA ÖNCE BİZE OLAN BORCUNU ÖDESİN"

Şantaj iddialarının doğru olmadığına vurgu yapan Şahin, "B bloğu yapmak istiyormuş. Öyle söylentiler var. Eğer para bulduysa ilk önce bize olan borçlarını ödesin. Erol Beyi ilk önce borçlarını ödemeye davet ediyorum. Şantaj iddialarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Öyle bir şey kesinlikle yoktur.

Kilimli'de kooperatif dışında yarım kalmış bir binamız daha var. Hamdi Öztürk'ün onu bitirdik. Tapuları çıktı. Kooperatifte de 60 dairenin tapuları çıktı. MAğduriyetleri bitti. Köprübaşı ve İş Bankası'nın arkasındaki yerlerle bu hafta içerisinde anlaşmamızı tamamlayacağız. Teletem İnşaat olarak kimseyi mağdur bırakmayacağız. Biz KOM'a gittik. Hakkımızdaki iddialara yanıt vermek istediğimizi söyledik. Dosyamızın savcılıkta olduğunu belirttiler. Bekliyoruz. Şenol Beye de Erol Beye de ayrı ayrı dava açacağız. Bir işi bilen yaparmış, az bilen akıl verirmiş, bilmeyen eleştirir, yapamayan da çamur atarmış. Erol Yaşa'nın yaptığı da çamur atmaktır" diye konuştu.

"HEM İNSANLARDAN PARA TOPLAMIŞ... HEM ESNAFI TOKATLAMIŞ..."

İnşaat Firmasının sorumlusu Fatih Daşkaya ise "Biz ilk Kilimli'ye geldiğimizde kimsenin kimseye güvenmediği bir ilçeyle karşılaştık. Yapı Denetime gidiyoruz, Erol Yaşa'nın borcu çıkıyor. Haritacıya gidiyoruz, haritacıya borcu var. Mimara gidiyoruz, oraya da borcu var... Yani bunlar ortada belli olan şeyler. İstanbul'da Ulaş isminde bir mimar var. Yaşa'nın ona da 40 milyar borcu var. Karadeniz Yapı Denetim borcunu biz ödedik. Ali Danacı'ya borcu var. Hem insanlardan para toplamış. Hem esnafı tokatlamış, devlet dairelerine borcu var, baktığınızda da bu inşaata giden bir para değil. Bu paraları nereye kaçırdığının hesabını vermesi lazım. Kundaktaki bebeğin altını bozup bu eve girenler var. O kadar güvenleri sarsılmış ki insanların, biz tapularını verdiğimiz halde hala tedirginler" şeklinde konuştu. 

 

 

 

Editör: TE Bilisim