Zonguldak bakıyor Düzce uçuyor. Düzce Milletvekili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü memleketine hizmet yağdırıyor Zonguldak'ın Milletvekili Faruk'u, Alaplı'nın pehlivanı, Faruk Çaturoğlu seyrediyor.

İŞTE O HABER

Türkiye'deki fabrikalarını Düzce'de tek çatı altında toplamaya hazırlanan küçük ev aletleri üreticisi Sinbo, yakın bir gelecekte hayata geçecek projeyle 5 bin kişiye de istihdam sağlayacak
Küçük ev aletlerinde dünya markası olma vizyonuyla hareket eden Sinbo, Türkiye'deki üretim tesislerini bir araya getirmek için önemli bir adım atıyor. İstanbul ve Çorlu'da hali hazırda üretim yapan fabrikalarını Düzce'de tek çatı altında toplamayı hedefleyen marka, yakın bir gelecekte faaliyete geçecek yeni fabrika yatırımıyla istihdama da önemli katkı sağlayacak. Yatırım büyüklüğü yaklaşık 200 milyon dolar olacak fabrika için Düzce'deki mevcut 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri'nde yeterli büyüklükte bir alan bulunmazken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün öncülüğünde hazırlıkları süren fabrika yatırımı için yer belirleme ve teslim çalışmaları son sürat devam ediyor.

İLK PLANDA BİN KİŞİYLE BAŞLIYOR
Düzce fabrikasının ilk etapta bin kişilik istihdam ile faaliyete geçmesi planlanıyor. Fabrikanın 4-5 yıl içerisinde ise istihdam kapasitesini 5 bin kişiye kadar çıkarması hedefleniyor. Sinbo'nın Düzce'de üretime başlamasıyla birlikte birçok yan sanayi kuruluşu da bu durumdan olumlu yönden etkilenecek. Fabrika yatırımı geçtiğimiz ay yürürlüğe giren Üretim Reform Paketi'nde sanayiciye getirilen büyük imkanların etkisiyle hayat bulacak. Halen yaklaşık 80 ülkeye ihracat yapan Sinbo, yakın bir gelecekte tüm dünyaya ihracat yapan bir 'dünya markası' haline gelmeyi hedefliyor. Turquality ile birlikte dünyadaki global ve lokal rakiplerinde bulunmayan avantajları elde den Sinbo'nun günlük 40 bin adetlik ürün kapasitesi bulunuyor.

İSTİHDAMA CİDDİ KATKI HEDEFİ

Yeni fabrika yatırımına ilişkin konuşan Sinbo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir, "Kurmayı hedeflediğimiz tesis sadece bizimle sınırlı kalmayacak, yan sanayi ve tedarikçilerimizin de bu bölgeye gelmesine yol açacak. Ve bölgede ciddi bir istihdam rakamına ulaşılacak. Hedefimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vizyon ve misyonumuz doğrultusunda hareket edip, ulaşmak istediğimiz noktalara gelerek Türk Malı ve kalitesini dünya pazarlarında önemli noktalara taşımaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim