Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçlaması ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen doktor A.Y., "Normalde sağ elimi kullanırım, meyve bıçağı sol elimdeydi. Öldürmek isteseydim nereye vuracağımı bilirdim. Yaralıya ilk müdahaleyi ben yaptım” diyerek kendini savunurak adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Bartın’da Şiremirçavuş Mahallesinde Şiremirpark evlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre; Doktor A.Y. ile komşusu eczacı V.B.O. arasında kavgaya dönüşen olayda eczacı V.B.O bıçakla yaralanmıştı. Olayda yaralanan eczası sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı. İki komşu arasında yaşanan bu olayın ayrıntıları ise ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre; Doktor A.Y’nin olay sonrasında adliyede verdiği ifadedede, eczacı V.B.O’nun olay günü alkollü olduğu ve kendisini darp etmeye başladığı, kendisini savunmak için hareket ettiğini ifade ederek kasten adam öldürme maksadının bulunmadığını söylediği öğrenildi. Yine alınan bilgilere göre; Doktor A.Y, konutu terk etmemek ve adli kontrol şartıyla mahkemece serbest bırakıldı.

EŞİ KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Eczacı V.B.O’un eşi kararı tepkiyle karşıladı. Eda B.O., sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Şoktayım. 7 Nisan günü defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan eşim daha yoğun bakımda hayatı için mücadele ederken, onu bıçaklayan şahsın 24 saat bile dolmadan serbest bırakıldığını duymak kaygı ve korkularımın artmasına sebep oldu. Ailemizin can güvenliğimizden endişeliyim” diyerek karara tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim