CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Belediye başkanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, " Tüm kentlerin bir kimliği vardır. Kimlik, belediye başkanları tarafından bilinir, tanınır ve dünyanın her tarafına tanıtılır. Dolayısıyla kentler, birer marka olarak kendilerini tüm dünyaya tanıtırlar" dedi.

"80 Milyonun adalet arayışı için yürüdüm"

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkede hak arayan, hukuk arayan milyonların yürüyüşüdür. Bu yürüyüşü görkemli kılan da adalete susamış milyonlardır. 80 milyonun adalet ihtiyacına cevap vermek için yürüdüm. Bu yürüyüşe her görüşten, her inançtan, her kimlikten insan katıldı. Maltepe'de bir adalet çağrısı yaptık. Bu çağrının hiçbir satırına itiraz gelmedi. Bu çağrıyı CHP belediye başkanları olarak topluma duyurmalısınız. Madem birlikte, huzur içinde yaşayacağız; Temel öğesi adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde devletin olmadığını da her yerde dile getireceğiz."

"ADALETLİ BİR TOPLUM NASIL OLUR TARTIŞACAĞIZ"

Çanakkale'de toplanması planlanan Adalet Kurultayı ile ilgili de açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "İkinci bir adım daha atıyoruz. Çanakkale'de Adalet Kurultayı toplayacağız. Adalet Yürüyüşü'nde sadece yürüdük. Benim yanlışım varsa o söyleyebilmeli, onun yanlışı varsa ben söyleyebilmeliyim. Siyasi kavgalardan bu millet bıktı. Yeter artık ya, yeter!  Çanakkale'deki Adalet Kurultayımıza toplumun her kesiminden insanlar gelecekler, onları davet edeceğiz. Eğitimde adaleti nasıl sağlayacağız, emekli adaletini nasıl sağlayacağız, bunu tartışacağız. Adaletli bir toplum nasıl olacak, onu tartışacağız. Adaletli bir düzenin fikri altyapısı orada oluşacak ve bunu da sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya duyuracağız" dedi.

Son olarak belediye başkanlarına hitaben konuşan Kılıçdaroğlu, "Tüm kentlerin bir kimliği vardır. Kimlik, belediye başkanları tarafından bilinir, tanınır ve dünyanın her tarafına tanıtılır. Dolayısıyla kentler, birer marka olarak kendilerini tüm dünyaya tanıtırlar" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim