Sosyal medya hesabından Kilimli Sahil yolunda 300 metre mesafede yapılan denize dolgu çalışmalarının havadan görüntülerini yayınlayan Avcı, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Avcı yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Kilimli sahil yolunda fırtına nedeni ile meydana gelen kaldırım hasarlı aksamadan sonra, deniz dolgu çalışmaları planlandığı hızda devam ediyor. Sahilden deniz yönüne 102 metre, Kilimli Aslankayası yönüne ise 300 metre dolgusu gerçekleşecek olan alanda, çekirdek dolgu tamamlandı. Halen topuk kaplama çalışması devam etmektedir. Yapılan imalatın şu gün itibari ile % 70 lik kısmı tamamlanmış durumda olup, 2 ay gibi bir süre içerisinde üst zemin nihayi kaplama çalışmalarına başlanacaktır.

Diğer yandan 5350 metre uzunluğundaki Kilimli - Muslu arasındaki 2. Etap çalışmalarında bugün itibari ile, Kilimli-Muslu yönünde sağ tüpte 240 metre, sol tüpte ise 312 metre tünel açımı gerçekleşmiştir. Çalışmalar gece ve gündüz olarak devam etmektedir. Tüm teşkilatlarımızla projenin takipçisi olduğumuzu arz eder, halkımıza saygılarımızı sunarız” dedi.

Editör: TE Bilisim