31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından ilçeye ilk icraatı olan 'Migros'u getirmesi diğer esnaflar tarafından tepki ile karşılanırken ardından yine yerel bir gazete de belediye işçilerinin kendi evinde özel işini yaptırdığı iddiaları gündeme gelmişti.
İNDİRİM YERİNE BİNDİRİM!
Bu kez ise pes dedirten bir iddia Kilimli'de bomba etkisi yarattı. İddialara göre, pandemiyle mücadele devam ederken zor durumda olan esnafa destek olması beklenirken, aksine zam yoluna giden Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'a tepkiler devam ediyor. Bir çok belediye de kiracılarda kira indirimi yada kira alınmazken Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'un kiralara zam yaptığı iddia ediliyor. 
Bu duruma isyan esnaflar: "Genç bir belediye başkanımız var, çalışır hizmet eder dedik. İlk icraatı yine işlerimize engel olmak için kendi dükkanını Migros'a kiraya vermesi oldu. Uzun süredir pandemiyle mücadele ediyoruz, zaten işlerimiz iyi değil. Biz kiralarda indirim beklerden yapılan zam ile şok olduk. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ne yapmak istiyor? Biz buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Bize kim sahip çıkacak?" şeklinde konuşurken, Başkan Altun'un bu konu ile ilgili nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELSİNİ HİÇE Mİ SAYIYORLAR?
Öte yandan, Kilimli Belediyesinde İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasına rağmen bir çok işlemini elektronik ortam yapmadığı iddia edilirken, bu durum kafalarda soru işareti bırakıyor.
Bilindiği gibi  2020 yılında tüm belediyelerde tek veri tabanından, ortak altyapıda bütün iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği e-Belediye Bilgi Sistemi ile yıllık 3 milyar lira tasarruf sağlanacağı açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim