Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, “Benim Ankara’da bulunuş sebebim Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alımı ve maden şehitleri ailelerine kamuda iş başı yaptırılmaları konuları vardı. Maden şehitlerimizin kamuda tarih sınırlandırılması vardı.” dedi. 

Genel Maden İşçileri Sendika Başkanı Hakan Yeşil, işçi alımı ve maden şehitlerinin kamuda çalışması noktasında görüşmelerde bulunduklarını söyleyerek, “Benim Ankara’da bulunuş sebebim Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı ve maden şehitleri ailelerine kamuda iş başı yaptırılmaları hakkındaydı. Maden şehitlerimizin kamuda tarih sınırlandırılması vardı. Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin, Zonguldak’a geldiğinde durumu izah etmiştik. O zaman da söyledik. Bu hafta başı Ankara’da bunları takip ettik. Yakinen takip ediyoruz. Mücadele ediyoruz. Yetkililerle yeniden görüştük. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a geleceği bilgisi doğrudur. Cumhurbaşkanımız Zonguldak’a geldiğinde nasıl görüşürüz nasıl dosya veririz konuları kapsamında Ankara’daydık. Kemal beyin Zonguldak’a geleceğini duyar duymaz Zonguldak’a geldik. Test verdik. Testimiz negatif çıktı. Keşke haber yapan arkadaşlarımız bizi arayıp sorsaydı. Kimseden kaçtığımız da korktuğumuz da yok.”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun madene alınmaması konusunun yanlış olduğunu ifade eden Başkan Yeşil, “Bu konuda karışık bir bilgi kirliliği var. TTK Genel Müdürü’müzle yaptığımız görüşme de Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak’a geldiğinde Üzülmez’de madenciyi ziyaret edeceği bilgisini bize verdi. Bir sıkıntı olmayacağını ve Kılıçdaroğlu Üzülmez Müessesinde madenciyle yan yana gelmesinde bir sıkıntı olmayacağı onu karşılamak için bütün müdürlerini buraya yönlendirdi. Bizde şube müdürleri arkadaşlarımızı oraya yönlendirmek için bana telefon etti. Böyle bir durum çıkmazken böyle bir haber çıkması düşündürücü. Bana “TTK Genel Müdürümüz Kemal Kılıçdaroğlu’nu en iyi şekilde karşılayın siz ve sendika yöneticilerin orada olun” dedi. Kendisi bütün şube yöneticilerini oraya gönderdi bende Kemal bey gelecekmiş gibi bütün arkadaşlarımızı orada beklettim. Bu haber kaynağını araştırmak gerek.” şeklinde konuştu. 


Haber: Ekrem AÇIKGÖZ

Editör: TE Bilisim