Spor Müsabakaları Güvenlik Tedbirleri Toplantısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımı Trabzon Valiliği'nde yapıldı.

81 İL VALİSİ TOPLANTIYA VİDEO KONFERANS SİSTEMİ İLE KATILDI

Trabzon Valilik B Toplantı Salonunda yapılan toplantıya 81 ilin Valisi video konferans sistemi ile katıldı. Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, spor sahalarında yaşanan sorunu sadece Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile çözemeyeceklerini belirterek "Bu toplumsal bir sorun, toplumsal olarak hep birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

ZONGULDAK'TA SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

Trabzon'da gerçekleştirilen "Spor Müsabakaları Güvenlik Tedbirleri Toplantısı"na Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve Zonguldak İl Spor Güvenlik Kurulu'da video konferans sitemi ile katılırken , video konferansın tamamlanmasının ardından Vali Ahmet Çınar ve Spor İl Güvenlik kurulu aralarında bir toplantı gerçekleştirerek güvenlik tedbirleri konusunda geniş kapsamlı görüşme yaptı.

Toplantıya Vali Ahmet Çınar, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan İnan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, ASKF Genel Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ve ilgili birim temsilcileri katıldı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ KONUŞULDU


Özellikle Ziraat Türkiye Kupası final maçı, TFF 1.lig  final maçı ve son olarak Pazar günü Beşiktaş ve Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa maçlarında çıkan olaylar ve saha içine sokulan yabancı maddelerin sahaya nasıl sokulduğuna dair incelemeler başlatıldı. Çıkan bu olayların yeni sezonda bir daha yaşanmaması için alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantıda Zonguldak Valisi Ahme Çınar, toplantıya katılan tüm temsilcilerden çeşitli görüş ve önerileri aldı. Saha içi ve dışında profesyonel ve amatör müsabakalarda alınması gereken tedbirler ayrıntılı olarak görüşüldü.

KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK


Saha içi ve dışı olaylara neden olan ve eylemlere katılan şahıslar ağır cezalara çarptırılacak ve yaptırımlar uygulanacak. 2017-2018 futbol sezonunda profesyonel ve amatör futbolun yanı sıra salon sporlarında da kesinlikle şiddete izin verilmeyecek, çok sıkı önlemler alınacak.

Toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

Editör: TE Bilisim