Zonguldak'ın Kozlu İlçesi Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Batı Karadeniz Haberler gazetesine, Belediye Halk Otobüsü toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın ardından, açıklamalarda bulundu.

Yılmaz; Yapılan zammın sözleşme hükümlerinde belirtilen sınırlarda olduğunu dile getirdi. Öncelikle Kozlulu hemşerilerimizin şunu çok iyi bilmesini isterim ki, benim öncelikli düşüncem ve görev anlayışım Kozlu halkının tüm kamu hizmetlerinden en ucuz ve en kaliteli şekilde yararlanmasını temin etmek yönündedir. Mayıs ayı Belediye Meclisinde toplu taşıma ücretlerine dair kabul edilen zamma istinaden kamuoyundan gelen tepkilere de buradan bir açıklama getirmek istiyorum. Şunun çok iyi bilinmesini isterim ki gerek Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım üç yıla yakın sürede, gerekse Belediye Başkanı olarak görevde olduğum 4 aylık süre içerisinde Toplu Taşıma ücretlerine zam yapmamak için hep direndim. Ancak yüklenici firmanın da sözleşmeden doğan hakları var!

Bu sözleşme bizim dönemimizden önce yapılmış bir sözleşme. Sözleşmeye göre yüklenici firmaya her yıl en az yüzde 10 oranında zam yapılması taahhüdü verilmiş. Buna rağmen biz görevde olduğumuz süre içerisinde ufak tefek düzenlemeler ve yüklenici firma ile karşılıklı görüşme ve uzlaşı ile 3 yıl bu zammı yapmadık.

Zaten Otobüs gelirlerinden aldığımız para Belediyemizin kasasına da girmiyor. Kamu borçlarımızdan dolayı blokeli hesaplarımızdan kesiliyor.

Ancak son çıkan yasa ile hükümetimizin gerçekleştirdiği son düzenlemeler kapsamında Borçlarımızı yeniden yapılandırarak toplu taşıma gelirlerinden elde edilen gelirleri Belediyemizin Kasasına yeniden sokmanın mücadelesini veriyoruz.

Bunu sağlarsak Belediye olarak Toplu Taşıma Hizmetini yeniden halkımıza biz vermek istiyoruz.

Bu kapsamda görevlendirdiğim teknik heyet ve başkan yardımcısı tarafından İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden hibe olarak ya da mümkün olmaması durumunda ihale metodu ile körüklü otobüsler temin ederek halkımıza toplu taşıma hizmetini en ucuza direkt belediye eliyle sunmak için gerekli yazışmalar ve görüşmeler yapılıyor.

Hatta Belediyemizin Hukukçuları ve Yüklenici firmanın hukukçuları görüşmelere devam ediyor.

Yüklenici firmanın sözleşmesinin şu an fesih edilmesi söz konusu değil, öyle bir durumda belediyemiz daha büyük bir tazminat yükünün altına girmiş olur ve bu durum bir görev zararını da doğurur. Ancak dediğim gibi karşılıklı görüşme ve uzlaşma zemininde buluşma metodu ile halkımıza hak ettiği en kaliteli ulaşım hizmetini en ucuza temin etmenin çabası içerisindeyiz.

 

Editör: TE Bilisim