Bir grup gencin Çaycuma Belediyesinin yeni hizmete soktuğu Derepark’taki satranç alanında yaptığı Vandalca hareketler güvenlik kamerasına yansıdı. Konuyu değerlendiren Başkan Kantarcı, “Bu polisiye yöntemlerle çözülmeyecek kadar önemli bir sorun” dedi

Çaycuma Belediyesi geçtiğimiz aylarda Çay Mahallesi sınırları içinde kente yeni bir soluk katacak Derepark’ın yapımını tamamlayarak hizmete soktu. İçinde kuru havuz, oturma grupları, yön yıldızı ve kameriyeler de bulunan Derepark’a anfi tiyatro biçimli bir de satranç oyun alanı yapıldı. Satranç severlerin ilgiyle karşıladığı oyun alanında kızlı erkekli bir grubun yaptığı Vandalca hareketler yaşanan Vandalizmin boyutları hakkında da bilgiler verdi. Çaycuma Belediyesince kurulan güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere göre 4 kişilik bir grup kuru havuzun yanından geçerek satranç oyun alanına giriyor. İçlerinden bazıları tribünlerde oturuken diğerleri oyun alanı içindeki satranç taşlarını ayakları ile itip üst üste dizmeye çalışıyor. Üst üste koydukları taşların üzerine diğer taşları fırlatarak düşürmeye çalışan gençler, hırsını alamayınca bu kez taşları tekmeliyor. Mukavim malzemeden yapıldıkları için taşlara herhangi bir zarar veremeyen gençler, daha sonra hiçbir şey yapmamış gibi olay yerinden ayrılıyor.

HEPİMİZİN ÜZERİNDE DURMASI GEREKEN SOSYAL BİR YARA

Konuyu değerlendiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Görüntüleri izlerken hem çok üzüldüm, hem de şaşırdım. Üzüldüm çünkü biz o oyun alanını o gençler için yaptık. Gençlerimiz, hoşça vakit geçirip eğlenirken beyin jimanstiği de yapsın istedik. Bu nedenle en çok da onların koruyacağını düşünüyorduk. Ama güvenlik kameralarımıza yansıyan tam tersi görüntüler beni çok şaşırttı. Kızlı erkekli bir grup genç satranç taşlarını kırıp zarar vermek için birbirinin üstüne atıyor, hırsını alamayıp bir de tekmeliyor. Belli ki hayata tutunma savaşı gençler içine düştükleri bunalımlı durumu, bu şekilde, kamu mallarına zarar vererek ifade etmeye çalışıyor. Vandalizm dene bu olgu, hepimizin üzerinde durması gereken sosyal bir yaradır” dedi.

ÇÖZÜM: EĞİTİM, İLGİ, SEVGİ VE ŞEFKATTEN GEÇİYOR

Görüntülere bakarak  tüm Çaycumalı gençlerin suçlanamayacağını söyleyen Kantarcı, “Görüntüler bize karşı karşıya olduğumuz tehlikeyi de işaret ediyor. Başta ebeveynleri olmak üzere, ilgili devlet kurumları, sorumluluk sahibi yurttaşlar gençlerimizde gelişen antisosyal bozukluklar konusunda daha duyarlı olmalı, onlara daha çok zaman ayırmalıdır. Sosyal katmanlar arasında derin farklılıkların giderilmesi, yarın kaygısı içindeki gençlerin endişelerini giderip geleceğe sağlıklı bir şekilde hazırlanması için azami çaba göstermelidir. Çaycuma Belediyesi olarak görüntülere bakıp, gençler için yaptığımız yatırımlardan vaz geçecek değiliz. ‘Çaycuma’da her şey çocuklar ve gençler için’ parolasıyla yaptığımız çalışmaları sürdürerek, o çocuklarımızı da topluma kazandıracağız. Vandalizmin polisiye yöntemlerle çözülmesi mümkün değildir. Çözüm eğitim, ilgi, sevgi ve şefkat gibi değerlerle onları kucaklayıp dinlemekten geçmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim