Kendisini Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı'na bağlı Türkiye'nin Sesi gazetesinden diye tanıtan bir kişi, karla mücadele aracına binerek kendi cep telefonuyla aracın üzerinde tüm anları kaydetti.
Muhabirin kendi kaydettiği videoda 'Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Zonguldak belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın iş makinası gönderdiğini iddia eden muhabir, iş makinasını kullanan operatöre kendi evinin önünden temizlettiği karları CHP'li diye gösterdiği evlerin önüne yığmasını istedi.  
BAŞKAN POSBIYIK’TAN PROVAKASYON UYARISI!
Halk TV’de çıkan videonun ardından ilk kez Elmas TV’ye açıklamada bulunan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yapılanların bir prokovasyon olduğunu belirterek: “Biz Ereğli’de devletimizin ve müteahhitlerimizin yardımıyla işlerimizi gayet güzel yürütüyoruz. En az zararla bu işleri kapatmaya çalışıyoruz. Ancak dışarıdan bize bir müdahale olmasın, herkes kendi işine baksın. İl Özel İdaresinin koskoca dorsesi Ova köyünden kepçeyi yüklüyor. Vilayetten veya daha üst kademelerden emir gelmiş bir tane aracı Süleymanlar Mahallesine getiriyor ama orada zaten yollar açık. Yol açık olmasa dorse oraya girebilir mi? Önce kendi evinin önünü açtırıyor, orada ki karları ‘CHP’li bunlar’ diyerek yan tarafta ki evin önünü kapattırıyor. Bunu muhabirlerde mikrofona söylüyor. Ereğli Belediye Başkanına saygısızca laflar söylüyor. Benim için ‘Şov yapıyor’ diyor, ‘Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu araç buraya geldi’ diyor, ‘Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan bu aracı buraya gönderdi’ diyor! Ama dorse İl Özel İdaresi’ne ait, tespit ettik fotoğraf ve videolar elimizde. Dorse üzerinde ki kepçe de Orman İşletmesine ait. Ancak kardan dolayı köy yolları kapalı olduğu için geçici hizmetle Özel İdare’nin emrine verilmiş. Aracın operatörüne sorduk ‘Efendim ben gelmezdim mahalleye, şantiye şefi Kaan bey talimat verdi’ diyor. Kaan beyde bizim arkadaşlara telefon ediyor, ‘Bana yukarıdan emir geldi, mecburdu, üzgünüm’ demiş ama yukarıdakinin ismi söylenmiyor. Ancak video da muhabirler sık sık Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın ismini geçiriyorlar. Biz de anlayamadık! Çözmeye çalışıyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz, bütün avukatlarımız çalışıyor. Suç duyurusunda bulunacağız. Benim için orada ki muhabirlerin söylediği laflar önemli değil. Ama Ereğli’de bir provokasyon yapılmaya çalışılıyor ve bunun sadece belediye farkına varıyor. Bu provokasyonlar troller tarafından yapılıyor. Tabi buna da İl Özel İdaresi gibi kuruluşlarda yardımcı oluyor. Eğer bugün bunun üzerine gitmezsek ileride demek ki daha büyük provokasyonlar yapılacak demektir. Onun için bu işin peşini asla bırakmayacağız. Hukuk yolunda hakkımızı araya devam edeceğiz.”
(Özel Haber: Gamze Taşdemir)

Editör: TE Bilisim