Dönemin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın başkanlık görevini yürüttüğü dönemde, imara aykırı işler yapıldığını söyleyen Başkan Posbıyık, müfettişlerin 40 dosyayı durduğunu söyledi.
Müteahhitler Derneği'nin yanı sıra hiç bir müteahhidin kendisini ziyaret etmediğini, yaptıkları aykırıcı çalışma nedeniyle iskan verilememesinin nedenini kendisine bağlanmasına tepki gösteren Başkan Posbıyık, vatandaşlarında yalan söylenerek kandırıldığını ifade etti.
İmara aykırı hiç bir binaya iskan verilmeyeceğini söyleyen Başkan Posbıyık, Kdz. Ereğli'de ki müteahhitlere seslenerek: "Hüseyin Uysal'ın olduğu dönemde imara aykırı işler yapılmış. 40 tane dosya müfettiş tarafından durdurulmuş. Bu inşaatlara bana imar, iskan ver diyorlar. Nasıl vereyim? Bunlara iskan verdiğim taktirde direk olarak ben, imar müdürüm direk olarak Ağız Cezaya gideceğiz, hapse gireceğiz. Yalan mı söylüyorum? Bunların yüzde 60'ı da AK Parti'nin elemanları. Bunların Müteahhitler Derneği var, hepsi de bu kaçak yerleri yapanlar! Daha bir kez daha beni ziyarete gelmediler! Ama halkın arasına gidiyorlar, 'Bizim herşeyimiz tamam' diyorlar. Üçüncü şahıslar buraya yanmış vaziyette. Oraya paralarını, yatırımlarını yatıran garibanlar perişan vaziyette. İskan, su, elektrik alamıyorlar. Bunlar birde gidip 'Belediye bize iskan vermiyor, herşeyimizi yaptık' gibi yalan söylüyorlar. Acaba onlar dinimizde yalan söylemenin karşılığını biliyorlar mı? Daha da ileriye gidiyorlar, Sarıkorkmaz'da  bir bayan 'Halil bey iskan izni için para istiyor' diyecek kadar ahlaksızca işler yapıyorlar. Bunlar konuşsalar ya! Onlar kaçak emsal iş yapacaklar, 15-20 milyonu götürecekler! Bende memurlarımla beraber buna imza atacağım, Ağır Cezaya gidip hapse gideceğiz. Böyle bir vicdansızlık, teklif olabilir mi? Halka gidip yalan söyleyip 'iskan vermiyorlar' gibi yalan söylenebilir mi? Eğer öyle ise o müteahhitlerin hepsi bu kapıya gelsinler, müteahhitler derneği de gelsin kapı açık, kapıyı zorlamalarına gerek yok. Burada ben onlara sorayım, karşılıklı konuşalım! Ama bana gelemiyorlar, yaptıklarının ayıp olduğunu anlamaya başladılar,benden de doğru cevap alacaklarını biliyorlar" dedi.
(Özel Haber: Gamze Taşdemir)

Editör: TE Bilisim