Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eylül ayı Meclis toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 200 çocuğun sünnet ettirildiğini ve Cumartesi günü için sünnet şöleni düzenlendiğini söyleyen Posbıyık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımı yapılacağını açıkladı. Kültür Sanat Merkezi ihalesinin yenileneceği bilgisini veren Posbıyık, kent kart uygulaması için bir çalışma yapılacağını da anlattı. Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısının birinci oturumunu tamamladı. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gündem dışı konuşmasında yeni çalışma döneminde hep birlikte yeni atılımlara imza atacaklarını söyledi. Posbıyık konuşmasında şunları ifade etti: “Ülkemiz son dönemde sıkıntılar içerisinde oldu. Hem sel felaketleri, hem yangınlar herkesi derinden sarstı. Yangınların, sellerin hasarlarının ortadan kaldırılması için herkes elinden geleni yaptı. Biz de Ereğli olarak ilçe olmamıza rağmen en uzak mesafelere ulaşmaya çalıştık. Ayhan Erol arkadaşımız yardım kampanyası düzenledi. Kastamonu’dan nelere ihtiyaç olduğunu öğrendi, ona göre arkadaşlarımız araç hazırladı. Ben Ereğli halkı, meclis üyeleri ve çalışanlarımız adına Ayhan beye organizasyonu için şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca yangın ve sel felaketinde yaraların sarılması için çalışan tüm ekibi yürekten kutluyorum. Bir sevindirici haber vermek istiyorum. İtfaiye Müdürümüz Muhammet Ali Ateş, Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği Kongresi’nde Denetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Kendisini ve İtfaiye teşkilatımızı kutluyorum.

SÜNNET ŞÖLENİMİZ VE ANİMASYON FİLM GÖSTERİMİMİZ VAR

Bu hafta Cumartesi akşamı saat 20.00’de Oyuncak Evi’nin arkasında animasyon film gösterimi yapılacak. Ayrıca, 200 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Cumartesi günü şölenimiz var. Sünnet edilen çocuklarımıza bisiklet hediye edeceğiz. Bu sıkıntılı günlerde onları sevindirmek istiyoruz. Aynı zamanda top ve çeşitli hediyelerimiz olacak.

ÇOCUKLARA KIRTASİYE YARDIMI YAPILACAK Velilerimiz sıkıntı içerisinde oldukları için ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bugünden itibaren müracaatlar başlıyor. Okullar açıldığında kırtasiye ihtiyacı olan öğrencilerimizin kırtasiyelerini biz vereceğiz.

İNÖNÜ’NÜN DOĞUM GÜNÜNDE İNÖNÜ BÜSTÜ

24 Eylül, Türkiye’nin en büyük komutanlarından İsmet İnönü’nün doğum günü. Bir düşünür diyor ki, Kurtuluş Savaşı’na önderlik eden 3 Mustafa vardır; Mustafa Kemal Atatürk, Mustafa İsmet İnönü, Mustafa Fevzi Çakmak… Bundan esinlenerek söylüyorum. Ülkemizin kaderini değiştiren, büyük liderlerimizden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşı Sayın İsmet İnönü’nün yaş gününde açılışını yapmak üzere İnönü’nün büstünü hazırladık ve İnönü Parkı’na bu büstü koyacağız. Davetiyelerimizi hazırladık. Şimdiden herkesi oraya davet ediyorum.

KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ İHALESİ YENİLENECEK

Temmuz ayı sonunda Fen İşleri Müdürlüğü’nce Kültür ve Sanat Merkezi yapımı işi ihalesi sonuçlandırıldı. Ama şirket son zamanlarda artan çelik ve inşaat demiri fiyatlarını gerekçe göstererek yapım işi sözleşmesini imzalayamayacağını beyan etti. 27 Ağustos’ta bu nedenle ihale iptal oldu. Firmanın vermiş olduğu 374 bin 445 TL geçici teminat Belediyemize gelir kaydedildi. İhale için önümüzdeki yılın birim fiyatlarının güncellenmesini bekliyoruz. Büyük bir çaba içerisindeyiz. Kent kart konusunda çalışmalara başlayacağız. Hem Halk Kafe’de, hem halk otobüslerinde geçecek bir kart olabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de yardım isteyeceğiz. Mesela Aqua park çok büyük ilgi gördü, kart burada da geçebilir. Çalışmalar sonunda ayrıntılar netleşecek.

KENT MEYDANINA CAMİ YAPILAMAYACAĞI YOLUNDA MAHKEME KARARI VAR

CHP İlçe Örgütü’nün Kent Meydanına cami yapılamayacağı yolundaki başvurusu üzerine alınmış bir mahkeme kararı var. Burada cami yapılamayacağı yolunda mahkeme kararı alınmıştır. Bilirkişi kararı da bu yöndedir; burada cami yapılamaz, diye… Biz de Sayın Valimize bunu sunduk. Ayrıca Kent Meydanı projesinin yapımına 3-5 gün içinde başlanıyor, cami zaten yapılamaz, dedik.”

Editör: TE Bilisim