Zonguldak'ta 4 gün önce kurbanlık pazarından çalınan 650 kiloluk hayvan, polis ekiplerince bulunarak sahibine teslim edildi. İneğin bulunmasıyla birlikte sahibinin yanı sıra pazardaki diğer kurbanlık satıcıları da büyük sevinç yaşadı. Kent merkezine yaklaşık bir ay önce kurulan kurbanlık pazarına Çankırı'dan getirilen 650 kiloluk büyükbaş hayvan geçen 25 Ağustos günü kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Pazara getirdiği hayvanları çadıra bağlayıp istirahate çekilen Metin Karakaya, sabah kalktığında ise hayvanın yerinde olmadığını fark etti. Yaklaşık 10 bin lira değerindeki hayvanın çalınması üzerine harekete geçen polis ekipleri hayvanı pazarın yakınındaki bir evin kömürlüğünde buldu. Bir kamyonete yüklenen hayvan, gece saatlerinde sahibine teslim edildi.



Komşular: "Aramızda para toplayacaktık"

Pazarda kurbanlık satan komşuları ise hayvanın bulunamaması halinde aralarında para toplamayı düşündüklerini anlattılar. Kurbanlık satıcısı Şahin Karaören, "Gece saatlerinde inek yerinde duruyordu. Sonra inek bulunduğu yerden alındı. Devletimizden Allah razı olsun. İneğimizi bulup bize teslim ettiler. 650 kilogramın üzerinde inek. Devletimiz bize sahip çıktı. Sahibine 9 bin lira verdiler de ineği satmamıştı. 10 bin lira fiyat biçmişti. İnek geldikten sonra hep sevindik. Çünkü burada arkadaşlarla para toplayıp yardım edecektik. Sahibi 4 gündür ağlıyordu. Pazar kuruldu kurulalı hayvan da satamamıştı" diye konuştu.
Kurbanlık satıcılarından İzzet Akay ise "Biz komşuyuz. 4 gün önce hayvanı çalındı. Emniyete haber verdik. Takibe aldılar. Allah razı olsun. Hayvanı buldular. İki kişi de gözaltına alındı. Mal sahibi her gün ağlıyordu. Yemek bile yiyemedi. O kadar üzülüyordu. Bu hayvanı borçlanarak getirmiş" diye ifade etti.
Olay sonrası iki kişi gözaltına alınırken, çalınan hayvanın sahibi Metin Karakaya, polis merkezine giderek olayın şüphelisi olduğu iddia edilen kişilerden şikayetçi oldu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim