Halk otobüsü konusuna da açıklık getiren Başkan Ömer Selim Alan, “Artık en uygun modeli oda başkanımız Osman Bahar ve dolmuşcu kardeşlerimiz ile hep beraber son kez bir araya geleceğiz tabii ki ha deyince olmuyor bu işler.” şeklinde konuştu. 

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 600’e yakın caddeyi açmak için gece gündüz çalıştıklarını söyleyerek, “Yaradan rahmetini esirgemedi, bereket yağıyor ve 2 - 3 günden beri karla mücadele ediyoruz. 150 personelimiz ve 24 iş makinamızla ve tabi sağ olsunlar iş insanlarımızın ve mütahitlerimizin de bizlere tahsis ettiği operatör, iş makineleri ve araçlarla beraber karla mücadeleye aralıksız devam ediyoruz. Tabi öncelikle ana hedefimiz ana arterlerimizin ve hastane yollarımızın her daim açık olmasıdır. Bunun dışında tabi 600'e yakın caddemiz ve sokağımız var. Hepsini açmak için mücadele ediyoruz ama tabii ki bunu hemen 2 - 3 günde yapma şansımız yok. O yüzden de vatandaşlarımız sağ olsunlar bizi anlayışla karşılıyorlar. Personelimiz de gerçekten mesai arkadaşlarımız bizlerde sürekli yanlarındayız şantiyede olsun sahada olsun gerçekten bu soğukta gece gündüz demeden çalışıyorlar gayret gösteriyorlar hepsini yürekten tebrik ediyorum. Ana arterlerimizi de hastane yollarımızı Allaha şükür hiç kafaları getirmedik. Tahminim 2-3 gün daha bu kar yağışı devam edecek biz de tedbirlerini zaten almıştık elimizden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyoruz inşallah bir sıkıntı yaşamayız tabii kar yağışı çok önemli ve bereketli hem barajımız için sıkıntı yaşamamak için hem toprağın suya duyması için ve verimli mahsul olması için çok önemlidir o yüzden de çok şanslıyız 2-3 günden beri kar yağışı ile beraber tabii ki en çok çocuklarımız buna sevindi okullarımızın tatil olması bir avantaj oldu. Vatandaşlarımız ile  birlikte sabahtan beri geziyoruz, sahadayız. Çalışan arkadaşlarımıza hesabınıza hayırlı işler dedi kolaylıklar diledik yine sahada olmaya devam edeceğiz. Sıkıntılarda çağrı merkezi ile beraber sayın valimizin koordinasyonunda Beyaz masamız ile beraber elimizden geldiğince gayretle bertaraf etmeye çalışıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık umarım bundan sonra da yaşamayız."

Kendisine ulaşılamadığı şeklindeki eleştirilere tepki gösteren Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim alan,” Benim telefonum 7 - 24 açık ve hiç kapanmadı. Kızılay’da göreve başladığım günden bugüne kadar telefonum çok nadir oda uçağı bindiğim zaman kapatırım . Onun dışında 7 - 24 telefon başımın ucundadır. Bakın şu anda telefonum çalıyor mesela, bu iş böyle vatandaşımızın hepsine kim olursa olsun dönüyoruz. Direk cevap veriyoruz tabii ki bazen toplantıya denk gelebiliyor ama ben gece geç saatte de olsa arayan her vatandaşımıza dönüş sağlıyorum. Böyle bir eleştiriyi asla kabul etmiyorum bu eleştiri benim için çok acımasızdır ve böyle acımasız bir eleştiriyi asla kabul etmiyorum. Biz gerçekten tüm telefonlara dönüyoruz, biz dönemezsek bile Özel kalem müdürümüz illaki vatandaşlarımızın da derdini dinliyor ve kaydını alıyoruz. Elimizden geldiği şekilde vatandaşlarımıza yardım etmek için gayret gösteriyoruz.” ifadesine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a katıldığı canlı yayında hakaret eden ve tutuklanan Sedef kabaş‘ı da kınadığını söyleyen Başkan Ömer Selim olan,” Sedef Kabaş'la ilgili gerekli işlemleri adli makamlar zaten yaptı tabii ki. Sedef Kabaş'ı şiddetle kınıyoruz zaten, bugün hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Böyle şeylerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

Halk otobüsleri ihalesi konusunda da bilgi veren Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, “modeli yavaş yavaş belirliyoruz kökten ve radikal bir çözüm olacak. Zonguldak‘ta toplu taşıma yıllardır kangren hale gelmiş bir sorun teşkil ediyordu. Vatandaşımızın mağdur olmaması için en olumlu şekilde bunu sonuçlandırmak için arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz. Diğer illerde dönüşümler nasıl sağlandı, onlardan bilgi alıyoruz. Bu konular üzerinde çalışıyoruz en uygun modeli şehrimizde uygulayacağız. Şoförler Odası Başkanı Osman Bahar ve şoför esnafımızla son kez bir araya geleceğiz. Yasal ve sağlam bir zemine oturtmak için çalışıyoruz."

 
(Haber: Ekrem AÇIKGÖZ)

Editör: TE Bilisim