KARDEMİR A.Ş. Yönetimi geçtiğimiz yıl Kasım ayında değişmişti. SPK’yı temsilen belirlenen 4 bağımsız yönetim kurulu üyesinin yanı sıra, beş isim daha devlet tarafından belirlenmişti.

Hakim hissedar ailelerden sadece Kamil Güleç ile Mustafa Yolbulan’ın yer aldığı Kardemir yönetiminde dolayısıyla 9 isim devleti temsilen gelmiş oldu.

Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığına Enerji Bakan Yardımcısı Alpaslan Bayraktar gelirken, Devleti temsilen gelen isimlerden Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, işlerinin yoğunluğunu neden göstererek Kardemir yönetiminden ayrılmıştı.

ESKİ BAKAN SELÇUK, KARDEMİR YÖNETİMİNE GELDİ

Boş kalan bir kişilik Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine bugün atama yapıldı.

Eski, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kardemir A.Ş. Yönetim Kuruluna atandı.

Selçuk’un geçtiğimiz günlerde 2018 yılından bu yana yürüttüğü bakanlık ikiye ayrılmış ve yeni isimler atanmıştı. Selçuk’a, yaklaşık üç yıldır yürüttüğü bakanlık görevinden sonra kabinede tekrar görev verilmemişti.

KARDEMİR VE KARABÜK ANKARA’DA DAHA GÜÇLÜ TEMSİL EDİLMEYE BAŞLANIYOR

Karabük’ün mevcut Milletvekilleri ve Karabüklü siyaset büyüğü, devlet adamı Mehmet Ali Şahin’den sonra, Kardemir yönetimi sayesinde Ankara’da, Karabük’ün temsil edilme gücü daha da arttı.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Bayraktar’dan sonra, eski bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un da Kardemir Yönetimine getirilmesi ile Karabük’ün Ankara’da temsil edilme gücü daha da artmaya başladı.

Editör: TE Bilisim