DURUM ÇOK CİDDİ VE İZALASYONU KESİNLİKLE SAĞLAMALIYIZ
Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, korona Virüs salgınına karşı alına tedbirleri anlattı.
Zonguldak'ta nüfusa aranla Corana Virüs vakalarının fazla olmasını endişe verici olduğunu belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, "Malumunuz olduğu üzere Zonguldak'ta maalesef vakalar var. Yani bu işi çok ciddiye almamız lazım. Zaten Sayın cumhurbaşkanımız ve Sayın Sağlık Bakanımız da açıkladı; 30 büyükşehir ile birlikte Zonguldak'ta karantina altına alınan, giriş çıkış yasağı konulan iller arasına katıldı. Bunun Zonguldak'ta olmasının bir sebebi de maden şehri olmasından dolayı özellikle 65 yaş ve üstü insanların fazla olması, bir de akciğerler ile alakalı sıkıntılı hasta sayısının fazla olmasından dolayı kaynaklanıyor" diye konuştu.
KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI TEDBİRLER ALIYORUZ
Korona Virüs salgın riskine karşı önlemler almak için çalıştıklarını belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, şunları söyledi:
"Zonguldak'ta vakalarımız var maalesef ve bu konuda rakam vermemiz uygun değil, Sağlık bakanlığı tarafından izin verilmiyor. Ama şunu söyleyebilirim samimiyetle ifade edebilirim bunu inandığım için söylüyorum Yani bizim Zonguldak'ta şöyle bir şansımız var yani gerek Sayın Valimiz gerek Sayın İl Emniyet müdürümüz, gerek Sayın İl jandarma komutanımız, gerek Sayın vali muavinleri, Sayın sağlık müdürümüz gerçekten çok müthiş bir ekip, çok ciddi bir ekip var ve çok ciddi bir şekilde gece gündüz demeden sık sık Sayın Valimizin önderliğinde bir araya geliyoruz."
"POZİTİF VAKA ÇIKANLARIN EVLERİNİ KARANTİNAYA ALMAKLA KALMIYORUZ ONLARIN EVLERİNİ ZİMMETLEYEREK DENETLİYORUZ"
Zonguldak'ta test sonuçları pozitif çıkan vakaların evlerini karantinaya almakla yetinmediklerini ve buna ek olarak ta zimetleme uygulamasını yaptıklarını belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Ve Zonguldak'ta çok güzel tedbirler alındı, hatta öyle ki Yani bizim hemen hemen tüm uygulamalarda biz 2-3 gün önce değişik tedbirleri aldık, daha sonra Sağlık Bakanlığımız da aklın yolu bir çünkü sonuçta onlarda bu önlemleri teyit edici şekilde ve destekleyici bir şekilde politika yapılanmasına gittiler. Şu anda mesela çok güzel bir uygulama şöyle; bunu Sayın Valimizin ortaya koydu. Biz şu anda pozitif vaka çıkan gerek merkezde gerek ilçelerde pozitif vaka çıkan evlerin tamamını ve pozitif fakat çıkan insanların temas etme ihtimali olan akrabası komşusu arkadaşları onları sağlıkçılarımız, jandarma ve emniyet muhtarlarımızın koordinasyonunda belediyeler olsun ve Sayın valimizin talimatı ile bir kamu görevlisine ya muhtara ya imama ya güvenlik görevlisine ya muhtar azasına ya jandarma ya da emniyete zimmetliyoruz. Zimmetlediğimiz, kefil ettiğimiz insanlarımız vasıtası ile de bunlar evdeler mi değiller mi diye denetleniyor. Eğer evde olmazlarsa hem ceza kesiyoruz ve ben kendim de bizzat ceza kestim, ikincisinde ise daha ağır cezalar uygulanıyor. yani mümkün olduğu kadar bu insanları dışarı çıkmalarını engellemeye çalışıyoruz ve böyle güzel bir sistemimiz var. Tek amacımız insanların evde kalmasını sağlayarak salgını yayılmasını engellemek."
"KARANTİNAYI İHLAL EDENLERE İLKİNDE 3 BİN LİRA CEZA"
Karantinayı ihlal edenlere ilkinde 3000 lira ağır para cezası, ikincisinde ise daha ağır ceza kestiklerini belirten vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, sözlerine şu şekilde devam etti:
"İnsanlara tebligat yapıyoruz kararlarımızı aldık Hıfzısıhha kurulu kararı ile derhal tebligat yapıyor 14 gün süre zarfında evden çıkmamız lazım diyerek yazılı tebligat yapıyor bu yazılı tebligattan sonra eğer o kişi çıkarsa ilk ihlalde 3000 TL, ikincisinde ise çok daha ağır cezalar uyguluyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim