CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın eleştirilerinin Zonguldak'a faydası olmadığını söyleyen Milletvekili Uçar, önemli açıklamada bulundu.
Uçar yaptığı açtıklamada: "Ulaştırma Bakanımızın dün akşam bir ulusal basında yapmış olduğu açıklamaları zannediyorum muhalefet de izlemiştir, dinlemiştir. Bütün yollar ile ilgili sürekli yolsuzluk olduğu iddialarına çok açık ve net bir şekilde bir cevap verdi. Bu yolların ihalesi yapıldığı zaman, tünel, yol buna benzer ulaşım faaliyetlerindeki sorunları dile getirdi. Bunlarla ilgili kesinlikle ihale yasalara uygun bir şekilde yapılmıştır Türkiye genelinde. Bizim ilimizde de yapılan ihale usulüne uygun bir şekilde yapılmış ve elbette ki gecikme vardır doğrudur ama bu proje Türkiye’deki en zor, en teknik, en maliyetli projelerinden bir tanesi. Bu tünelde hem gördüğünüz gibi maden çıktı, gaz çıktı yerleşim alanının altında. Bu yüzden gecikti ama bugün bitmesine rağmen, muhalefetin şehrimize kazandırılan bu önemli bir projeyi hep olumsuz yönüyle gündeme getirmesi şehrimize bir şey kazandırmıyor bunu bilsinler, siyaseten onlara da bir şey kazandırmıyor. Son dönemde basında çıkan sahildeki dolgunun yola gelmesi ile ilgili tahribat olmamasına rağmen, sanki yol patlamış, çatlamış, proje hatası varmış gibi, bir takım konuyu gündeme getirmeleri şehre bir şey kazandırmıyor, doğru da değil yani. O yüzden sayın Cumhurbaşkanımız Cumartesi günü yapacağı ziyarette açılışını yapacaktı, planlanmıştı ama malum doğal afetlerden dolayı, meteorolojik olaylardan dolayı ertelemek gerekti. Şu anda ertelendi. Önümüzdeki günlerde inşallah sayın cumhurbaşkanımızın katılımıyla, güzel bir açılışı yapılarak da halkımızın hizmetine açılacak."
'BU ÜSLUPLA SEHRE FAYDASI YOK'
Yavuzyılmaz şehrimizle ilgili olumlu hiçbir açıklaması yok. Hep olumsuz beyanatlarla. Belli ki beklentisi de o, yani şehirde hep olumsuz şeyler olsun ki bize de siyasi malzeme çıksın mantığıyla hareket eden bir siyasetçi arkadaşımız. Yani Deniz Yavuzyılmaz şimdiye kadar yapılan hani projeyle ilgili, bu projenin yerine gidip de Zonguldak’a kazandıranlara teşekkür etmiş, bu nezakette bulunmuş. Deniz Yavuzyılmaz arkadaşımız siyaseten ama bir siyasetçinin kendi seçildiği ile ilgili sürekli bu olumsuz karamsar bir tablo çizerek şehrini kötülemesi ona hiçbir katkı sağlamaz, fayda sağlamaz. İnsanlar üzerinde sürekli spekülatif oluşacak açıklamalar yapar, yapılan yatırımlar ile ilgili sürekli olumsuz yönünü gündeme getirerek gündemde olmaya çalışır. Sayın Milletvekilimizi yapmış olduğu açıklamalar siyasi karşılığı olmayan açıklamalardır. Onlara da çok itibar edilmiyor. Yapılan işler ortadadır, bellidir. Eksikler var mıdır? Elbette ki vardır. Her yemeğin mutlaka bir kırıntısı, döküntüsü vardır. O yüzden sayın milletvekili arkadaşımızın artık bu yöntemle, bu üslupla şehre katkı sağlamasının bir faydası olmadığını bilmesini istiyoruz. O yüzden bu yapılan projeye herkesin destek vermesi lazım, katkı vermesi lazım. Muhalefet iltifata tabidir. Eğer siz yapılan işleri alkışlamazsınız. Yapılmamış işlerin de yapılması için bir çabanız olmaz burada."

Editör: TE Bilisim