Filyos Vadi Projesi kapsamında bölgeye ağır sanayinin gelmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Kantarcı: “Canım topraklarda, nehrin iki kenarında deltasında bir ağır sanayiye ihtiyacımız yok. Bizim insanımızın beceri kazanmasına, bu zengin coğrafya da kendi kendine bir şeyler üretmeye ihtiyacı var. Bu tarım, turizm, hayvancılık olabilir. Seçenek de çok. Burada bir kazık çakıyorsunuz bahara çiçek açıyor. Burası Rize’den çok en çok yağış alan ikinci bölge. İklimimiz güzel, suyumuz var. Konum olarak da çok güzel bir yerdeyiz. Bizim mucizeye ihtiyacımız yok.”
‘FABRİKA HER YERE OLUR’
Doğa harikası olan yerlere tesis kurulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Kantarcı: “Çatalağzı beldesinde bu memleketi zehirleyen bu kadar termik santral bir aradayken tekrar bu ekolojik vadide kuş çeşitliliğinin bol olduğu bu cennet coğrafya da kalkıp da bunun üzerine tesis kurmak. Fabrika her yere olur. Bun bunu anlayamıyorum. Halkımızın da bu virüs konusundan sonra daha duyarlı olmasını bekliyorum.”
‘AĞIR SANAYİ DE GELSE SORUN BİTMEYECEK’
Ağır sanayi ile birlikte işsizliğinde bitmeyeceğini ifade eden Başkan Kantarcı: “Çaycuma’ya 50 tane OSB yapıldı, işsizlik bitti mi? OSB varken benim insanım yine göç ediyor. Bizim öncelikle sorunlarımızı doğru tespit edip, bu sorunların çözümü konusunda beraber hareket etmemiz gerekiyor. Yapacağımız tek şey ihanet etmeden, coğrafyayı bozmadan, havasını kirletmeden yapmamız gerekiyor. Ağır sanayi de gelse sorun bitmeyecek.”

Editör: TE Bilisim