CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Fikret Zaman'a yeni görevinde başarılar dileyerek, istifası gündeme gelen Cevat Laçin ve CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun hastane ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamasına yanıt verdi.

"CHP KAZANMIŞTIR"

Altun şunları söyledi; " Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Fikret Zaman'a yeni görevinde başarılar diliyorum. Dünkü süreçte dört adayımız vardı. Dört adayımız da, Cumhuriyet Halk Partilidir. Kazanan Fikret Zaman değil, Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Herhangi bir kırgınlık dargınlık olmamıştır. Kongre şölen havasında geçmiştir. Kamuoyunda beklenen olmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır şekilde demokrasi kazanmıştır."

"LAÇİN, CHP'NİN BİR NUMARALI ÜYESİDİR"

CHP Merkez İlçe Başkan adayı Cevat Laçin'in sosyal medyadan istifasını açıklamasını da değerlendiren Altun; "İstifa şu anda bize ulaşmamıştır. Sosyal medya üzerinden yazılı bir açıklaması olmuştur. Cevat Laçin, bu partinin kendi öz evladıdır. Kendisi gençlik yıllarını bu partiye vermiştir. O kongredeki atmosferle duygusal davranmış olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir numaralı üyesidir." ifadelerini kullandı.

"İL DIŞINDA OLMASAYDI KATILIRDI"

Belediye Başkanı Akdemir kongreye neden katılmadı sorusuna yanıt veren Altun şöyle dedi;
"Kongreye kimin katılıp katılmayacağını ben karar verecek durumda değilim. Muharrem Başkan Zonguldak dışındaymış. Kendi yerine vekalet eden Altan Sezgin geldiğine göre O da şehirde olsaydı gelirdi diye düşünüyorum." dedi.

"KIZGINLIK İLE SÖYLENMİŞTİR"

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun, TBMM'de AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile hastane konusunda yaptığı tartışmada, CHP Merkez İl ve İlçenin kendisini yalnız bıraktığına ilişkin açıklamasını değerlendiren Altun; "Hastane meselesi yıllardan beri bitmemiştir. Hastane konusu Şerafettin Bey'den kaynaklı değil, TOKİ'den kaynaklı bir durumdur. Kongre salonunda bir kızgınlıkla bu ifadeleri kullandığına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim