Türkiye'de 3 bin 102 kasap yaralandı… İşte Zonguldak'taki acemi kasaplar

Kurban Bayramı'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban keserken yaralanan acemi kasaplar hastanelerin acil servislerine akın etti. Yurt genelinde, kurban keserken yaralanıp hastaneye başvuranların sayısı 3 bin 102 kişiyi buldu. Zonguldak'ta ise 32 acemi kasap yaralandı.

Bu kurban bayramında acemi kasapların en fazla ortaya çıktığı il Bursa oldu. İldeki 16 kamu hastanesinin acil servisine bayramın ilk günü başvuranlardan 551'inin kurban keserken yaralananlar olduğu açıklandı. Tunceli, Diyarbakır ve Van kent merkezlerinde hastanelere başvuru olmazken, diğer diğer tüm illerde hastanelerin acil servisleri acemi kasaplar için gün boyu mesai yaptı. El, kol ve bacaklarda kesik, kırık ve ezilme nedeniyle hastaneye başvuran yaralıların büyük bölümü ayakta tedavinin ardından taburcu edildi. Bazı yaralılar ise başta ortopedi servisleri olmak üzere çeşitli servislere yatırıldı.

Zonguldak'ta ise köylerde, mahalle aralarında, evlerinin önünde ve garjlarda kurban kesen acemi kasaplardan bazıları kazayla kendini kesti. Zonguldak il genelinde 32 acemi kasap yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Editör: TE Bilisim