Arıtma tesisi nedeniyle kötü koku ve sineklere maruz kaldıklarını söyleyen mahalleli, tesis nedeniyle sağlıklarından endişe ettiklerini belirterek yetkilileri seslendiler, rahat nefes almak istediklerini söylediler. 
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı dahil izni olmayan ve ekonomik ömrünü yitirmiş olan arıtma tesisinin kaldırılması için imza kampanyası da başlattıklarını söyleyen Kemerler Mahallesi Muhtarı Yakup Gebeş, tesis kapanana kadar mücadele edeceklerini söyledi. 
Konu hakkında Elmas TV mikrofonlarına açıklamada bulunan Muhtar Gebeş yaptığı açıklamada: "Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan ve Devrek Belediyesine ait arıtma tesisi, Çaydeğirmeni beldesi kurulmadan önce yapılmış, yaptığımız araştırmalara göre de yapı kullanma tesisi, işyeri açma ve çalışma ruhsatı dahil herhangi bir izine tabi bir tesis değildir. Ekonomik ömrünü yitirmiş ve çağdışı durumda olan bu tesis, mevcut durumu itibariyle vatandaşlarımızın sağlığının korunmasına yönelik hiç bir tedbir ve önlemi içinde barındırmamaktadır. Bütün dünya da olduğu gibi, ülkemizde de büyük bir tehdit oluşturan ve binlerce insanımızın can kaybına neden olan coronavirüs hastalığından korunmanın en temel yollarından biri, hepimizin de malumu olduğu üzere, temizlik ve hijyen kuralları çerçevesinde yaşamını sürdürmektir. Özellikle yaz aylarında sivrisinek yuvası olmaktan öteye gitmeyen bu çağdışı tesis, bölge halkının sağlığını ciddi ölçüde tehdit etmeye devam etmektedir.
Bahse konu ruhsatsız çağdışı bu tesisin bulunduğu bölge, Çaydeğirmeni beldesi sınırları içerisinde sanayi ve konutlaşmanın yoğun olduğu alanda yer almaktadır. Bugün itibariyle, çağdışı bu tesisin etrafında irili ufaklı bir çok işletme faaliyet göstermekte olup, bu işletmelerde çalışan işçilerinde sağlığı tehdit altındadır. Bölge halkından gelen şikayet ve tepkilerin önüne geçilmesi, bahse konu alanda istihdam oluşturma adına yatırımcıları tahsisin önünün açılabilmesi amacı ile her anlamda günümüz koşullarına uymayan, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan bu ilkel tesisin faaliyetlerinin bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Bu tesis kapatılana kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.
Öte yandan, Kemerler Mahallesi sakinleri de tepkilerini dile getirerek, tesisin kapatılması için yetkililere çağrıda bulunarak taleplerinin yerine getirilmesini istediler.

Editör: TE Bilisim