11 işçi davadan vazgeçmedikleri için işten atılmıştı. TTK Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak işe iade edilmedikleri taktirde açlık grevine başlayacaklarını söyleyen 11 işçi dün itibariyle işe geri alındı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu alt işvereni olan Tambay Taşımacılık isimli firmada çalışan ve TTK işçisi sayılan 30 işçiden 11’i 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle işten atılmıştı. Yeni yıla işsiz olarak giren maden işçileri geçtiğimiz 
 Çarşamba günü TTK Genel Müdürlüğü önünde eylem başlatmıştı.
İşe iade talepleri kabul edilmediği takdirde açlık grevine başlayacaklarını söyleyen 11 işçinin direnişi sonuç verdi.
Dün işçileri arayan TAMBAY firması yetkilileri işçileri görüşmeye davet etti. İşverenle görüşen işçiler bugünden itibaren yeniden işyerlerine giderek işbaşı yaptı.
TTK Genel Müdürlüğü tarafından işe başlatılmadığını ifade eden 11 işçinin avukatı Meral Çolak şunları söyledi: “TTK’nın hizmet alımı yaptığı firmayla olan ilişkisinin muazalı olduğuna dair dava açtık 2017 senesinde. Davaları Yargıtay’dan da geçerek kazandık. Sözleşmelerin, yani  ihale sözleşmelerinin, verilen işin TTK’nın asıl işi olduğu alt iş verene verilemeyeceği husuyla kazandık. Sonuç itibariyle bu işçilerin de, iş akitlerinin başlangıcından itibaren TTK işçisi sayılması gerekiyor. Yasal haklarını aradıkları için işten atılmaları kabul edilemez. İşverenin bu hatadan dönmesi bizim için önemli bir gelişme. Süreci takip ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim