Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal'ın Başkan Muharrem Akdemir tarafından görevden alınmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. Daha önce CHP disiplin kuruluna sevk edilen aldığı uyarı cezasının ardından partisinden istifa eden Turhan Demirtaş 19 Nisan 2014 de yaptığımız gurup toplantısında, Belediye Başkanı Akdemir'e elden verilen grup kararını basınla paylaştı. Demirtaş kararla ilgili olarak; "Muharrem Akdemir bu güne kadar bunların hiç birine uymadı, uygulamadı. Sizler de tespit edebilirsiniz.
Belediyenin ve Zonguldak'ın durumu ortada. Eğer, meclis üyelerinin uyarılarını, yol göstermelerini, çözüm önerilerini dikkate almış olsaydı Zonguldak ileri gider, sağlıklı ve mutlu yaşanacak çağdaş bir kent olurdu" dedi.

İŞTE O KARAR

Sayın Başkan,

Bizler; özverili katkılarımızla belediyeyi, planlı programlı çalışır, üretir, kaynak yaratır duruma dönüştürmek için, Zonguldak'ın önünü açmak, çarpık kentleşmeyi durdurmak, halkımızı, sağlıklı ve mutlu yaşayacağı çağdaş kente kavuşturmak için aday olduk.

Dönemimizde, Belediyedeki yönetim ve çalışma anlayışının değiştiğini, demokratik, katılımcı, danışan, paylaşan, şeffaf, hesap veren, planlı programlı çalışan, üreten, kaynak yaratan halkçı belediyeciliğin hayata geçirildiğini halkımıza göstermeyi amaçlıyoruz.

Bunun için de önce; bütçesinden ve yönetiminden sorumlu olduğumuz Belediyemizi masaya yatırıp, her yönüyle inceleyip öğrenmek ve değerlendirme yapmak istiyoruz.

Çıkacak sonuçlar ışığında, hedeflerimizi ve hedefe varmak için kısa, orta ve uzun vadeli plan ve programlarımızı yapacağız.

Sayın Başkan;
Tüm bu çalışmalar yapılıp, sonuçlandırılmadan, acil olanların ( mahkeme kararları, meclis kararlarına itirazlar, kamu yararına olanlar ) dışındaki, kişisel imar planı değişikliklerini gündeme almamanızı,

Meclis toplantı gündemini yayınlamadan önce, taslağını gurupla paylaşmanızı,

Personel alımları, görevlendirmeler, görevden almalar yasal olarak sizin yetkinizde. Ancak, bunları yapmadan önce bizlerle de paylaşmanızı,

Belediye hantal, personel disiplinsiz ve en üstten en alta kadar herkes birbirinin aleyhinde.
Dönemimizde buna meydan vermemenizi ve dönemin hemen başında buna kesin önlemler almanızı,
bunları yapan, göz yuman danışman ve daire müdürlerinin tespit edilerek görevlerinden uzaklaştırmanızı,

Personel içinde heyecanını yitirmiş, görevinin halka hizmet olduğunu unutmuş, asalak geçinenlerin
tespit edilerek işlerine son vermenizi,

Bilirkişilik yapanlar, asıl görevlerini ihmal ediyorlar. Belediye çalışanlarının bilirkişilik
yapmamalarını, yapacaklarsa belediyeden ayrılmalarını, talep ediyoruz.

Zonguldak'ın ve Belediyemizin önünü açmaya yönelik taleplerimizi arz ederiz.

CHP Belediye Meclisi Üyeleri"

Editör: TE Bilisim