Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin, İstanbul Muratbey Gümrük Sahası'nda gerçekleştirdiği operasyonda, yurt dışına kaçırılmak istenilen 760 bin adet cerrahi maske, 1 milyon 310 bin adet eldiven ve 8 bin 200 adet koruyucu tulum ele geçirildi.

Ekipler, Muratbey Gümrük Sahası'nda, şüpheli bulunan TIR'ı takibe aldı. Plastik mutfak eşyası taşıdığı beyan edilen yabancı plakalı TIR, riskli olarak değerlendirilip X-Ray cihazına sevk edildi.

Yapılan taramada şüpheli yoğunluğa rastlanan TIR, hangara çekildi. TIR'da yapılan aramada, kaçak olarak yurt dışına götürülmek istenilen 760 bin adet cerrahi maske, 1 milyon 310 bin adet eldiven ve 8 bin 200 adet koruyucu tulum ele geçirildi. Ayrıca, 190 çift ayakkabı, 81 adet çanta ve 6 bin 195 adet tekstil ürünü bulundu. Gümrüklenmiş değeri 1 milyon 170 bin TL olan kaçak eşya ile TIR'a el konuldu.

ZONGULDAK'TA ÜRETİLİYOR

Covid-19 salgınından bu yana 3 vardiya halinde maske üretimini sürdüren MFA maske, Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla piyasaya maske satışını durdurmuş ve ürettiği tüm ürünü devlete vermek zorunda kalmıştı.

Editör: TE Bilisim