CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Filyos Vadi Projesi ile ilgili Elmas TV ekranlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bilindiği gibi, “2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale yapıldı. İkinci ihale ilkinin aksine, “Pazarlık” usulüyle gizli kapaklı gerçekleştirildiği, ihalenin kimseye duyurulmadan 695.4 milyon liraya özel olarak davet edilen Kolin İnşaat’a verildiği ve ihale sonucu kamuoyundan tam 439 gün saklandığı iddia edilmişti.
İskenderunlu bir firmanın ihalenin verilmesine tepki gösteren Milletvekili Demirtaş: "Devletin çivisi çıkmış, çürümüş! Devleti çürüttüler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl görmezden geliyorsunuz? Saray şirketine Filyos'ta ihale verdiler. Tek adamı rejimi devleti çürüttü. Eskiden bunu yapamazdınız, halk sandıkta indirirdi. Şimdi vicdansızca yapıyorlar. Bizim itirazımız bu. Endüstri bölgesini başka bir şirkete verdiler. Oda Tosyalı Grup, ayrı bir facia. Tosyalı Grup demir çelik sektöründe önde gelen şirketlerden birisi. Sahibi Türkiye Varlık Fonu yöneticisi. Sarayın izli kapıları ardında burayı vermişler. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bir gün önce Tosyalı Grup teklif etmiş. 22 Mart 2019'da kurulmuş şirket İskenderun'da kuruluyor. 6 günlük şirket müracaat ediyor ve 2 buçuk ay sonra atanıyor. Zonguldak'ta ki Batı Karadeniz'in en büyük endüstri bölgesi yönetimi İskenderun'da kurulan şirkete veriyorsunuz. Bu işi alabilecek başka şirket yok muydu? Neden Tosyalı'ya veriyorsunuz? İhale yok, kanun gereği yapmayabilirsiniz ama başka taliplerde vardı. Burayı kim istemez, benim şirketim olsa bende isterim. Çünkü yatırımcıya çok büyük avantajlar veriyor. Böyle bir yere yatırım yapılmasını kim istemez. Zonguldak'ın bu en önemli projesini İskenderunlu bir şirket yönetecek. Nasıl yönetecek? Böyle bir şirket Zonguldak'ın hak ve menfaatlerini gözetir mi? Bence gözetmez! Bence kendi menfaatine bakar. Bu işi de bu hale getirdiler. Biz Filyos Vadi Projesine karşı değiliz, çok güzel bir proje. 3 firmayı nasıl zengin yaparız derdindeler. Tepede ki zihniyeti Filyos Vadi projesinde gördük. Belediyede ki zihniyette aynı şekilde. Tepede ki zihniyet ne ise Zonguldak Belediyesi de aynı zihniyette. Yandaş şirketler malı nasıl götürür!Amaç hizmet etmek değil. Nasıl malı götürürüz derdindeler. Bu zihniyetten hem Zonguldak'ın hem Türkiye'nin kurtulması lazım" dedi.

Editör: TE Bilisim