İki aylık tatilin ardından toplanan Zonguldak Belediye Meclisi'nin gündeminde 19 madde vardı. İskan verilmeymiş ve şantiye olarak görünen binaların su fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili madde tartışmalara neden olurken gündemin polemik yaratan bir diğer konusu katı atık bedellerinin yeniden düzenlenmesi konusunda CHP grubunun geri adım atmasıydı. 

Gündemin okunmasının ardından ilk tartışma uzun zamandır gündemde olan ve esnaf örgütlerinin taleplerine karşın yeniden düzenlenmeyen katı atık bedelleriyle ilgili oldu.  Başkan Muharrem Akdemir'in bu konuda yeniden düzenleme yapılacağını söylemesinin ardından Ak Partili Abdullah Karagüzel'in; "Nihayet dediğimiz yere geldiniz" şeklindeki açıklaması karşılıklı tartışmalara neden oldu. Karagüzel isim vermeden CHP Milletvekili Şerafettin Turpcu'nun Belediye Başkan Vekili Cevat Bulut'u parti binasında sert dille uyarmasının etkili olduğunu ileri sürdü. 

Gündemin tartışma yaratan diğer konusu ise iskan alamamış binalarda oturanların su abonelik fiyatlarını düşüren ve ‘af' anlamına gelen düzenleme talebiyle ilgili oldu. İskan alamamış binaların su harcamaları için daha önce yapılan indirimlerin ardından yeni düzenlemenin bazı müteahhitleri kurtarma çabası olduğunu ileri süren Ak Parti grubu ile CHP grubu arasında tartışma çıktı.  

Su İşlerinden sorumluyken geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Şenol Şanal ile birlikte CHP'li Tahsin Erdem ve Atınç Kayınova'nın düzenlemenin yanlış olacağı yönündeki konuşmaları sonuçta etkili oldu. Usul ve yönetmelik tartışmalarının devam ettiği sırada gerilim arttı. Başkan Akdemir, itirazlar üzerine ilgili maddenin komisyona havale edilmesini istedi ancak karşı çıkan isimler hukuksuz olan değişiklik önerisinin komisyona havale edilmeyeceğini söyledi. 

Yapılan oylamada teklif reddedilince salonda bulunan bazı hak sahipleri ‘hayır' diyen meclis üyelerini protesto etti. 

Meclis gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile yerini sakinliğe bıraktı.

Editör: TE Bilisim