Zonguldak'ta 5 katlı apartmanın çatısına baz istasyonu kurmak isteyen işçiler, binanın sahiplerinden 51 yaşındaki Döndü Kaya ve komşuları tarafından çatıdan indirildi. Gerekli izinleri aldıklarını söyleyen işçileri girişe oturarak binaya sokmayan Kaya, gelen polisler tarafından ikna edildi.
GSM firması, Tepebaşı Mahallesi Hasan Karabacak Sokak'taki apartmanın çatısında baz istasyonu kurmak için dün çalışma başlattı. İşçiler, bugün de baz istasyonunu kurma çalışmasına devam etti. Yan binada oturan ve baz istasyonu kurulan binanın sahiplerinden olduğunu söyleyen Döndü Kaya ile bina sakinleri bugün duruma tepki gösterdi. Kaya ve komşuları, çatıda çalışan işçileri aşağıya indirdi. Döndü Kaya, apratmanın kapısını kilitleyip girişe oturarak gerekli izinlerin alındığını söyleyen işçilerin binaya girmesine izin vermedi. Haber verilmesiyle gelen polis ekipleri Döndü Kaya ve komşularını sakinleştirmeye çalıştı. Polisin Kaya ve mahalle sakinlerini ikna etmesi ardından işçiler takrar çatıya çıkarak çalışmaya devam etti.
Döndü Kaya, 4'üncü katta oturan eşinin kardeşi tarafından firmaya izin verildiğini öğrendiğini anlatarak, "İşçiler önce bize gerçeği söylemedi. İnternet hattı kurduklarını söylediler. Kaynım izin vermiş. Şimdi kaçmış uğramıyor buralara. Bize danışmadan etmeden adamlarla sözleşme yapmış" dedi. Döndü Kaya, daha sonra sözleşmeyi yapan eşinin kardeşinden şikayetçi olmak ve baz istasyonu çalışmasının durdurulması için savcılığa başvurmak üzere adliyeye gitti.

Editör: TE Bilisim