Gönül Demirsu yaptığı açıklamada, "Çalışamayan ya da çalıştırılmayan işçilerin 3 aylık maaşını biz ödeyeceğiz. Böylelikle işveren işçisini kaybetmemiş olacak. Işçiler de işlerinden olmamış olacak." dedi.
İşverenlerin ne ayrılan işçilerin 3 aylık maaşın ödenmesi konusunda kendilerine başvuru yapmaları gerektiğini ifade eden işkur İl Müdürü Gönül demirsu şunları söyledi:
"Bilindiği üzere, kısa çalışma genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz ve zorlayıcı sebeplerle işyerindeki çalışma süresinin en az 1/3 oranında azaltılması veya faaliyetin en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde uygulanabilmektedir. Kısa çalışma uygulanması halinde gerekli şartları sağlayan işçilere, çalışılmayan dönemler için 3 aya kadar kısa çalışma ödeneği ödenmektedir.
18.03.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Koronavirüs (Covid-19) kapsamında açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”nde yer alan “Kısa Çalışma Ödeneğinin devreye alınarak, bundan faydalanmak için gereken süreçlerin kolaylaştırılması ve hızlandırılması,” çerçevesinde çalışmalar devam etmekte olup, İŞKUR Yönetim Kurulunca yeni koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel zorlayıcı sebep gerekçeli kısa çalışma başvurularının yapılabilmesi için karar alınmıştır.
Covid-19 salgınından olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma uygulamak isteyen işverenler, 23.03.2020 tarihinden itibaren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluşturulan İŞKUR Zonguldak İl Müdürlüğü için [email protected] , Kdz Ereğli Himzet Merkezi için [email protected] elektronik posta adreslerine gerekli belgeleri göndermek suretiyle başvurabilecektir. Kısa çalışma ödemeleri, Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca yapılacak uygunluk tespitinin ardından gerçekleştirilecektir.
Başvuruların yapılması ve sonuçlandırılmasına ilişkin süreç hakkında detaylı bilgi için: https://www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi/
Sitede belirtilen bilgilendirme noktasında bir tereddüt yaşanması durumunda aşağıdaki numaralardan İş ve Meslek Danışmanı arkadaşlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
251 12 16
251 17 21
201 00 58
444 75 87 nolu telden 67 tuşlayarak.

Editör: TE Bilisim