Avrupa Zonguldaklılar Derneği, Gelsenkirchen-Hassel DİTİB Mescidi-i Aksa Camii‘nde gerçekleştirilen geleneksel iftar programında bir araya geldi. 

İş, siyaset ve bürokrasiden pek çok önemli ismin buluştuğu iftar programına Almanya Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Frank Schwabe, NRW Eyalet milletvekili Sebastian Watermeier (SPD) ,Gelsenkirchen 1'inci Belediye Başkanı Martina RudowitzHerten Belediye Başkan Yardımcısı Jürgen Grunwald, geçmiş dönem NRW Eyalet Milletvekili ve önümüzdeki Seçimlerde SPD Gelsenkirchen'den Almanya Parlementosuna milletvekili adayı Markus Töns , çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş adamları katıldı. 

Kürsüde yaptığı açılış konuşmasında davetlilere birleştirici bir konuşma yapan Avrupa Zonguldaklılar Derneği başkanı Mehmet Karakulak, Ramazan-ı Şerif'in hayır, bereket ve kardeşlik anlamına geldiğini belirterek, "İftar proğramıyla Ramazan Ayının manevi havasını yaşatmak için verdiğimiz iftar yemeklerine iştirak eden misafirlerimize ve hemşerilerimize çok teşekkür ederim. Avrupa Zonguldaklılar Derneği başarılı lobi gücüyle ve çalışmalarıyla tanınan bir kurum olmuştur. Böyle organizasyonlar birlik beraberliğimizin sağlam zeminde tutulmasına hele son zamanlarda ihtiyac duyulan birlik beraberliğin güçlenmesi açısından bir vesile olmaktadır" dedi.

Ardından evsahibi olarak mikrofon uzatılan Gelsenkirchen 1'inci Belediye Başkanı Martina Rudowitz, misafirleri selamladıktan sonra Avrupa Zonguldaklılar Derneği‘ni oldukça yakından tanıdığını ve programda bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti. 

 

Editör: TE Bilisim