Çetin, Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Ceza İnfaz İndirimi Yasa Tasarısı' ndan cinsel suçlar ve uyuşturucu imal ve ticareti suçları' nın çıkarılmasını istediklerini belirtti. 

Cezaevlerindeki doluluk nedeniyle bir süredir üzerinde çalışılan ve Koronavirüs salgını başlayınca öne alınan ceza infaz indirimlerinde, toplumsal barışımız ve milli beraberliğimiz yönünden titiz bir çalışma yürütülmesini ve en az bugünümüz kadar yarınımızın da gözetilmesini beklefiklerini ifade eden Cumhuriyet Kadınları Derneği şubesi başkanı Gülhan Çetin şunları konuştu:

"Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak Ceza İnfaz İndirimi Yasa Tasarısı' ndan cinsel suçlar ve uyuşturucu imal ve ticareti sucları' nın çıkarılmasını istiyoruz. Cezaevlerindeki doluluk nedeniyle hazırlanan ve Koronavirüs salgını nedeniyle öne çekilen Ceza İnfaz İndirimi Yasa Tasarısının en az bugünümüz kadar yarınımız da gözetilerek özenle hazırlanmasını ve cinsel suçlar ve uyuşturucu imali ve ticareti suçunun ceza indirimi kapsamından çıkarılmasını bekliyoruz.
Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, “Cinsel Suçlar” ve “Uyuşturucu İmal ve Ticareti” suçlarının, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelmesi beklenen “Ceza İnfaz İndirimi Yasa Tasarısı”ndan mutlaka çıkarılması gerektiğini kaydetmistir,Prof. Dr. Tülin Oygür, yaptığı açıklamada,  CKD olarak kadına ve çocuğa yönelik cinsel suçların toplumumuzdan temizlenmesi yönünde ısrarlı ve hassas bir mücadele yürütmekte olduklarını ve konuyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtmiş ve “3. Yargı Paketi Yasa Tasarısı içinde, cinsel dokunulmazlığa ilişkin suçların ‘infaz değişikliği’ kapsamına alınarak, 3/4 koşullu salıverilme oranının, 2/3’e düşürülmesini kabul edilemez buluyoruz”  diyen Genel Başkanımız konunun takipçisi olacağımızı beyan etmistir. 
Çünkü,   “Cinsel suçlardaki infaz indirimi tecavüzcüleri, cinsel istismarcıları ve küçük yaşta evlilikleri teşvik etmek demektir. Tasarı yasalaştığı takdirde, toplumda kadın ve çocuklara yönelik cinsel suç faillerinin, ‘hak ettikleri cezayı almayacakları’ düşüncesi hâkim olacaktır.
Hassasiyeti ve önemi nedeniyle çoğu zaman infialle karşılanan bu konuda hukukun dikkatli adım atmasını öneriyor ve cinsel suçların infaz değişikliği kapsamından çıkarılmasını talep ediyoruz.”
Diğer yandan uyuşturucu bağımlılığına karşı, “Hayata Tutun-Hayatta Tutun” adı altında bir kampanya yürüttükmekteyiz ve  bu sayede sorunun boyutlarına doğrudan vakıf olduk 
“Toplumumuzun en büyük yaralarından biri haline gelen uyuşturucu bağımlılığı kapsamında,  ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Maddenin İmal ve Ticareti Suçu’nda infaz indirimine gidilmesinin son derece yanlış olduğunu değerlendiriyoruz. Cezaevlerindeki doluluk nedeniyle bir süredir üzerinde çalışılan ve Koronavirüs salgını başlayınca öne alınan ceza infaz indirimlerinde, toplumsal barışımız ve milli beraberliğimiz yönünden titiz bir çalışma yürütülmesini ve en az bugünümüz kadar yarınımızın da gözetilmesini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilisim