Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank KAİHL ile Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği işbirliğinde bir araya gelen yönetici, öğretmenler, veliler ve Dernek üyeleri Kızılay'ın Covid 19 salgını nedeniyle tükenen kan stoklarına destek olmak amacıyla kan bağışında bulundu.

Türkiye genelinde İmam Hatip okullarının birbirlerine davetler  göndermesiyle oluşan kan bağışı kampanyasında davet alan Şehit Prof Dr İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bu kapsamda Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği ve Kızılay işbirliğiyle düzenlediği kan bağışı kampanyasında yaklaşık 90 ünite kan toplandı.

#İyilik Kanımızda Var’ sloganıyla oluşan iyilik zincirinde Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın çağrısı ve Bolu Merkez Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu’nun meydan okuması üzerine okul yönetimi, veliler ve Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği üyeleri bir araya gelerek 3 gün boyunca kan bağışında bulundu. Marmara AİHL’nin başlattığı iyilik zincirinde, kan bağışının yapılması üzerine  Okul Müdürü Adnan Karakurluk, İstanbul Eyüp Sultan Asım’ın Nesli Hafız İHO ile İzmir Halil Kantarcı AİHL’ye meydan okuyarak iki okulu daha kampanyaya davet etti.

#iyilikkanımızdavar sloganıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katılım gösteren veya mazeretlerinden ötürü bağışta bulunamayan herkese teşekkür eden Okul Müdürü Adnan Karakurluk , İmam Hatip okulları yönetici ve öğretmenleri ile Önder Yönetimi ve üyelerini duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ettiğini belirterek “Her Ramazan ayında kan ihtiyacına gereksinim duyulmaktaydı,fakat bu yıl Kovid-19 nedeniyle daha çok kana ihtiyaç hasıl oldu. Bizler kanın temel bir ihtiyaç olduğunu ve bir gün herkese lazım olacağını biliyoruz, bunun için de gereğini yapıyoruz. Bu amaçla Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün başlattığı bu kampanyaya destek vererek kana ihtiyaç duyanların yanlarında olmak için kan bağışında bulunduk. İstanbul Eyüp Sultan Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu ile İzmir Kemalpaşa Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesine davetimizi göndererek iyilik zincirinin devamını sağlamak için üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

Zonguldak Önder İmam Hatipliler Dernek Başkanı Zekeriya Uçar ise "Kan stoklarının kritik seviyenin altına düşmesinden dolayı Kızılay, ÖNDER ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ortaklığında İmam Hatip mezunları, mensupları, öğretmenler, idareciler ve öğrenci velileri ile beraber kan bağışı kampanyası başlatılmıştır. Bizler de Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneği ve Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile başlatılan kan bağışı kampanyasına destek vermek için bir araya geldik. 

Kan Acil değil Sürekli bir ihtiyaçtır. Kanın tek kaynağı insandır. Günümüzde tıp ve teknoloji alanındaki tüm gelişmelere rağmen bu hayati sıvının başka bir muadili bulunamamıştır. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değerdir. Kan vermenin hem insan açısından hem de kan bekleyenler açısından oldukça önemli bir yeri vardır. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Sağlıklı olan ve kan bağışına bir engeli bulunmayan herkesi kan bağışına davet ediyorum.
Kan bağışı kampanyasına desteklerinden dolayı dernek yönetimi arkadaşlarıma, mezunlarımıza, mensuplarımıza, gönüldaşlarımıza, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve  tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ise " Covid 19 etkileri ve Ramazan ayı sebebiyle azalan kan stoklarımızı yeniden canlandırmak adına Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık Beyefeninin çağrılarına kayıtsız kalmayan Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank KAİHL ile Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneğine çok teşekkür ediyoruz. Kan stoklarımızda azalma yaşanan dönemlerde kana ihtiyacı olan hastalarımız sabit kalıyor. Bu anlamda birlik ve beraberlik çağrılarımıza verilen katkılar hastalarımıza daha kolay ulaşmamızı sağlıyor. Normal şartlar altında her ramazan ayı stoklarımızda azalma söz konusu oluyor ancak bu sene Covid 19 un etkileri sebebiyle de insanlar evlerden çıkıp kan merkezlerimize gelmeye çekindirler. Ancak kan vermenin bu anlamda herhangi bir olumsuz yönü bulunmamaktadır. Bu yüzden iftar sonrası vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile kan merkezimize gelerek kan verebilirler. Özellikle stoklarda azalma yaşadığımız bu aylarda 15 dakikalık sürecek bir işlemle 3 kişiye can doğaya da bir fidan verebilirsiniz. Bugün Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank KAİHL Müdürümüz Adnan Karakurluk beyefendi, öğretmen arkadaşlarımız ve velileri ile Zonguldak Önder İmam Hatipliler Derneğimizin başkanı Zekeriya Uçar ve yönetim kurulu üyelerine çağrıya kulak verdikleri için şükranlarımı sunuyor bütün vatandaşlarımızı 16.00 ile 00.00 saatleri arasında kan vermeye davet ediyorum.  " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim