Yaz döneminde olası yangınlara karşı işletme müdürlüklerince önem arz eden yerlerde konuşlandırılarak hazır bekletilecek olan yangına müdahale ve sevk araçların bakım ve onarımları tamamlandı.

Tatbikata; Bölge Müdürü Yardımcısı Cevdet Çiçek, Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç, Bartın ve Ulus İşletme Müdürleri, İşletmelerin Teknik Personelleri, Orman Muhafaza Memurları, Yangın araçları ve yangın işçilerinin katıldılar.

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada; 2017 Yaz döneminde olası yangınlara karşı işletme müdürlüklerince önem arz eden yerlerde konuşlandırılarak hazır bekletilecek olan yangına müdahale ve sevk araçlarının bakım ve onarımlarının tamamlanmasının ardından, yangın işçilerinin iş güvenliği kıyafetlerinin kontrolü ve öncelikli güvenlik tedbirlerinin hatırlatılmasının ardından Bartın İşletme Müdürlüğü merkezinde tatbikat gerçekleştirildi. Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek "Bölgemizde yaz dönemlerinde hava sıcaklıklarının yüksekliği yağışların azlığı nedeniyle otlarda müthiş bir kuruma oluyor. Otların çok kuru olması demek yangının çok hızlı şekilde ilerlemesi demektir. Bu nedenle her an için hazırlıklı olmamız ve olası bir yangın anında kısa sürede müdahale etmemiz gerekmektedir. Ekiplerimizle ilk müdahale süremizi 15 dakika civarında belirledik. Ekiplerimize güveniyoruz bölge müdürlüğümüz için yangınsız bir yıl olmasını diliyoruz" dedi. Eğitimde katılımcılara yangınların çıkış nedenlerine dikkat çekerek Piknikçilerin ormanlık alanlarda değil mesire yerlerinde piknik yapmaları, çiftçilerin bahçe temizliklerini ateş yakmadan yapmaları, çobanların ve avcıların orman alanlarında ateş yakmamaları konusunda uyarılmalarını, vatandaşlarımıza ormanlar için olumsuz ve tehlike arz eden durumlarda ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattını 7/24 ücretsiz olarak arayabileceklerinin belirtilmesini talimatlanmasının ardından eğitim sona erdi" denildi.

Editör: TE Bilisim