Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, bölgede 'Kalkınma İdaresi Başkanlığı' kurulması için destek gerektiğini ifade etti. Sezgin'in çağrısına kulak veren ilk isim Çaycuma Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu oldu. Çiloğlu, Kent Konseyi'ne gereken desteği vereceklerini belirtti. 

İŞTE O AÇIKLAMA...

"Zonguldak Kent Konseyi Bölge Kalkınma İdaresi'nin Zonguldak'ta kurulması için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Zonguldak Kent Konseyinin bu çalışmalarını yerinde ve olumlu bulmaktayiz. Zira bir bölgenin kalkinmasında Bölge Kalkınma İdaresi önem arzetmektedir. Filyos Projesi'nin hayata geçmesinde de etkili rolü olacağı kesindir.
Bölge Kalkınma İdarelerinin işlevleri çok geniştir.

Bunlar:
1- Bölgenin kalkınmasının hızlandırılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların proje ve faaliyetlerinin uyum ve bütünlük içinde yürütülmesini sağlayacak eylem planları hazırlamak, bunların uygulanmasını koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek.

2- Eylem planları kapsamındaki kamu yatırımlarının etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için kurumlar arası koordinasyonu sağlamak.

3- Eylem planlarının gerektirdiği yatırımlara ilişkin tekliflerini ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hazırlamak, önceliklendirmek ve ilgili kurum ve kuruluşlar ile Kalkınma Bakanlığına göndermek.

4- Bölgedeki kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülen yatırım projelerini izlemek ve değerlendirmek.

5- İlgili kamu kurum ve kuruluşlarınca talep edilmesi hâlinde, yatırım projelerinin geliştirilmesine yardımcı olmak, bu sürece gerektiğinde Kalkınma Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslara göre malî ve teknik destek sağlamak.

6- Bölge planlarının tamamlayıcılığını ve bütünlüğünü gözeterek, kalkınma ajanslarının ortak ve daha etkili çalışmalarına yardımcı olmak ve bu konularda görüş ve öneriler geliştirmek.

7- Bölgelerinin gelişme potansiyeline, sorunlarına ve imkânlarına dair araştırma, etüt, proje ve incelemeler yapmak veya yaptırmak.

8- Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları için başta kurumsal kapasite ve beşeri kaynak konuları olmak üzere, Kalkınma Bakanlığının belirleyeceği usûl ve esaslara göre mevcut proje ve programlarla mükerrerlik oluşturmayacak yenilikçi destek programları tasarlamak ve uygulamak.

9- Kalkınma Bakanlığı tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.

Bu açıdan Filyos Projesi için büyük önem arz etmektedir. Kent Konseyi ni kutluyor, her desteği vermeye de hazırız..."

Editör: TE Bilisim