Zonguldak İl Genel Meclisi'nin ekim ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Mecliste Gökçebey İlçesi Yeşilköy Köyü Erikli Membanın Yeşilköy Köyü adına tahsisinde sakınca olmadığı belirtildi. Memba Tahsis Komisyonu tarafından hazırlanan içme suyu memba tahsis ve tevzii komisyonu raporunun görüşülerek ilgili komisyona oy birliği ile havale edildi.
Alaplı ilçesi Hasanlı ve Hacıhasan köylerine; aynı komisyonun aynı raporu gereği İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından 2017 ve 2022 yıllarına ilişkin iç denetim programları uyarınca 7 adet ilçe özel idare müdürlüğünde “Ruhsatlandırma Yönetimi” denetim alanına yönelik sistem ve uygunluk denetimi hakkında İl Genel Meclis üyeleri bilgilendirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, meclis üyelerinden mail adreslerini isteyerek raporlarını takibinin daha kolay olacağını ifade etti.
Mecliste ayrıca AK Parti'nin Merkez ilçe il Genel Meclis üyeleri İsmail Terzi Filiz Ünal Sarsık ve Abdullah Karagüzel tarafından merkez ilçe Sofular köyü ile Çaycuma ilçesi Çayır Köyü arasında 1992 yılında 30 yıl önce açılan ancak kullanılmayan karayolunun trafiğe açılması için önerge verildi. Önerge, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

Editör: TE Bilisim