CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Elmas TV Ana Haber Bültenine telefon ile bağlanarak, Zonguldak Belediyesinde yaşanan kriz ile ilgili açıklamada bulundu. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ihraç edilecek mi? Turpcu, canlı yayında açıkladı.

 "BELEDİYE İLE ÖRGÜTLER ARASINDA KOORDİNASYON YOK"

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Tupcu, belediyenin teşkilatla koordinasyon kuramadığını belirterek, ‘'İl başkanlığımızın yapmış olduğu açıklama bizi bağlar. İl başkanlığı orada bir rahatsızlık hissetmiş ki açıklama yapmış Konu sadece görevden alma değildir tabi. O belediye başkanının yetkisindedir. Herhalde bir koordinasyon olmadığı açık. Örgütlerimiz ile belediye arasında koordinasyon olmadığı açık. İl başkanımızın konuşması bizi bağlar, haklı tespitler var. Herhalde patlama noktasına gelmiş. Hepimiz örgütlerden geldik, örgütlere sunuyoruz kendimizi. Onlar bizi seçiyorlar, onları kırmamak lâzım. Örgütleri iyi dinlemek lâzım'' dedi.

 

"BELEDİYEYİ YÖNETENLER ÖRGÜTÜN SESİNE KULAK VERMELİ"

Gündemdeki olayların kendilerini üzdüğünü vurgulayan Turpcu,

‘'Belediye iyi hizmetlerini yapacaktır. Orası her ne kadar CHP'li belediye ise de, orayı CHP yönetmiyor, yönetmeyecektir de. Fakat orayı yönetenler de örgütün sesine kulak vermelidir. Belediye seçimleri yapılalı 3 seneyi geçmiştir, yeterli bir zamandır. Böyle olayların olması örgütlerimiz gibi, tüm partililerimizi olduğu gibi bizleri de üzer. Başka şekilde gündemimizi taşımamız lâzım, Türkiye gündemini taşımak lâzım. İl başkanımızın haklı tespitleri var ona da kulak vermek lâzım'' diye konuştu.

 

"İL BAŞKANIMIZ GEREKLİ UYARIYI YAPTI"

Turpcu, yaşananları basından öğrendiğini ve müdahale yetkilerinin olmadığını belirterek, ‘'İl başkanımız bizimle bir görüşme yapmadı. Biz basından öğrendik, açıklaması üzerine konuşuyoruz. Bizim müdahale etme yetkimiz yok, biz sadece sözümüzü söyleriz dinleyen olursa, müdahale ilçe başkanlığının görevidir, il başkanının görevidir. Burada İl başkanı gerekli uyarıyı yapmıştır diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

 

"HERKES ASLİ GÖREVİNE DÖNMELİ"

İhraç ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Turpcu,

‘'Bunlar il başkanlığının, ilçe başkanlığının görevidir. Yüksek disiplin kuruluna giderse, il yönetiminin görevidir. Bunlar parti tüzüğünde yazıyor. Belediye Başkanımız bugün bir açıklama yaptı, ne kadar duyurdu bilemem. Basından takip ediyoruz, bir an önce kesilip herkesin asli görevine dönmesi gerekir. İl başkanımızın, örgütün tamamından sorumlu olduğu için, il başkanımızın uyarılarını yaptığı vakit neden yaptığına yönelik kulak vermek dikkate almak lâzım'' ifadelerini kullandı.

 

Turpcu, seçim döneminde bu yapının değişmesi, değişim mümkün mü sorusuna şu yanıtı verdi.

‘'Önümüzdeki süreç örgütlerimizin yenilenme süreci, örgütlerin kendilerini yeniden delegasyonlara sunma süreci. Delegenin iradesine ipotek koymamak için onu o dönemde söylemek istiyorum.''

Editör: TE Bilisim