Olay Ünlü Gazeteci Saygı Öztürk’ün,  BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya’ya ‘’Karabük’ün Sipahiler köyünde çirkin bir olay var. Yarın gazetede yazıyorum’’ şeklindeki bilgi notuyla ortaya çıktı.

BRTV Haber merkezinin yaptığı araştırmaya göre Sipahiler köyünün imamı Y.Z.S. eşi ile mutlu olmadığı, eşinin hasta olduğu gibi gerekçelerle köye bir başka kadın getirdi. Köyde bulunan eşi ile eşinin anne ve babası olaya tepki gösterdi.

İdari ve adli makamlara da intikal ettiği öğrenilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TARAFLAR NE DİYOR

Olayın başkahramanı Sipahiler köyü imamı Y.Z.S. ‘’ Eşim ile 3-4 yıllık evliyiz evliliğimizden kısa bir süre sonra eşim hastalandı ben kendisine hastalığı süresince bir hasta bakıcı gibi baktım. Evliliğim süresince doğru düzgün bir evlilik hayatı yaşayamadım. Hastalığı iyileştikten sonrada benimle ilgilenmemeye başladı bütün köylüler şahittir. Küçücük bebeği bile ben namaz saatlerinde camiye getirmek zorunda kalıyordum. Bende eşimden boşanmaya karar verdim başka sevdiğim bir kadını köye getirdim ve eşim ve ailesi durumun ciddiyetini anlasınlar diye ”Bu hanımla evleneceğim o yüzden boşanmak istiyorum” dedim. Camiye yatak yorgan serdiğim, camide bu kadını yatırdığım tamamen yalandır. ‘’ şeklinde konuştu.

KIZIN BABASI NE DİYOR

Kızın babası M.K. ise BRTV ye yaptığı açıklamada ‘’ Biz Yozgatlıyız bu imamda Yozgatlı nasip oldu kızım ile evlendi. Kızım İlahiyat Fakültesi son sınıfta okuyor. Kızım hamile kaldıktan sonra damadımda tuhaf huylar başlamış sık sık köyden ayrılıp Karabük’e gitmiş daha sonrada çirkin bir şekilde kızımın üzerine köye başka bir kadın getirip camiye yerleştirmiş. Ben Karabük müftüsüne gidip durumu anlattım. ”Bunun arkasında namaz kılınmaz” diye söyledim müftüde başka bir göreve vereceğini söyledi. Baktım olacak gibi değil aslında kimseye duyurmak istemiyordum ama tanıdığım bir gazeteci aracılığı ile Saygı Öztürk’e ulaştım oda konuyu araştırırken müftü beyi de aramış. Kızımı istemeyen bir kişinin bizim için bir hükmü yoktur biz boşanma davasını açtık ‘’ şeklinde konuştu.

Karabük Müftüsü Ercan Aksu’da olayı doğrulayarak ‘’ Bana ilk olarak jandarmadan söylediler sipahiler köyünde böyle bir haber var diye. Bende ertesi gün Karabük valimize durumu arz ettim gerekli soruşturmayı başlattık. Daha sonra gazeteci Saygı Öztürk aradıktan sonra ise durumu diyanet işleri başkanlığına arz ettim.’’ dedi.

Sipahiler Köyü muhtarı Vedat Özdemir ise ‘’ Köyümüzde maalesef böyle üzüntü verici bir olay yaşandı. Köylülerimizin bana ifade ettiklerine göre köyümüzün imamı köye başka bir kadın getirmiş camide yatırmış ama aralarında bir şey oldu mu olmadı mı onu Allah bilir’’ dedi.

Editör: TE Bilisim