Hurda alım-satımı konusunda yetkili lisans belgeleri olan Hurdacılar, Ereğli’de bulunan Hacıbey Tanık ait Tanıklar Metal firmayı aşamıyor. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş siyasi nüfuzunu kullanarak Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem ile Genel Müdür Salih Cem Oral’a baskı yaptığı ve kurumun sadece ve sadece Hurdacı Hacibey Tanık alım yapılmasını sağladıkları iddia ediliyor. Zonguldak ve çevre İllerden Erdemir’e hurda demir satmak isteyenlerin lisansları olmasına karşın ellerindeki malı mecburen Tanıklar Metal ait firmaya düşük bedelle satıyor, söz konusu firmada Erdemir’e rekabet şartları oluşmadığından değerinin üzerinde mallarını sattığı ifade ediliyor. 
“SÖZÜM ONA YOLSUZLUKLA MÜCADELE BİRİMLERİ VAR”
Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem, resmi internet sitesinde, “OYAK'ın Maden ve Metalürji Şirketlerinin Etik Kurallar ve Çalışma İlkeleri ile Yolsuzlukla Mücadele Politikası ulusal ve uluslararası arenada "Çinar Gibi Köklü Çelik Kadar Güçlüyüz" mottomuz doğrultusunda iş ilişkilerimizde ve tüm faaliyetlerimizde esas alacağımız etik değerlerimizi, sorumluluklarımızı, beklentilerimizi ve uygulama standartlarımızı bir bütünlük içerisinde ortaya koymaktadır. OYAK'ın Maden ve Metalürji Şirketlerinin Etik Kurallar ve Çalışma İlkeleri ile Yolsuzlukla Mücadele Politikası, sanayimizin öncü kuruluşlarından olan yüksek itibarlarının sürdürülebilir olması bakımından tüm karar ve faaliyetlerimizde yol gösterici bir kılavuz niteliğindedir” diyor.
“SİYASİ BASKIYA BOYUN EĞMİŞLER”
Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem görüşlerini böyle açıklarken, aynı hakka ve aynı lisansa sahip Zonguldak merkezli ve çevre il merkezli şirketler direk olarak Erdemir’e hurda satamıyor. Erdemir’in aradığı tüm şart ve koşullara haiz şirketler Erdeğli’de ki bir hurdacıya yönlendirilmesi ise ilkelere ne kadar uyulup uyulmadığını tartışır hale getirdiği söyleniyor.

Editör: TE Bilisim