Memur -Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Hükümetin 2018 ve 2019 yılları içerisinde teklif etmiş olduğu %3 + 3 zam oranını değerlendirdi. Aşkar, "Şu anda en düşük Devlet memuru'nun aldığı maaş 2 bin 405 liradır. Türkiye'mizin yoksulluk sınırına baktığımızda ülkedeki resmi rakamlarını açıkladı ve yoksulluk sınırı bugün itibariyle 4800 TL ve açlık sınırı da 1700 TL'nin altındadır. Baktığınızda memur çalışanlarının %90'nın açlık sınırının altında maaş aldığı bir ortamda hükümetin hala memura %3 + 3'ten bahsetmesi, adeta memurla alay eder derecesini ortaya konmuş bir zam teklifidir" dedi.

 

Aşkar, "2018 ve 2019 yıllarında memur maaşlarına yapılacak zam oranlarını belirlemek için 1 Ağustos 2017 tarihinde yetkili konfederasyon olan Memur Sen konfederasyonu ve hükümetimiz arasında toplu sözleşme görüşmeleri başlamıştır.

"HÜKÜMET MEMURA ZAM TEKLİFİNDE BULUNDU"

14 Günlük süre sonunda hükümet 14 Ağustos itibariyle memur çalışanlarımıza yönelik olarak zam teklifini dün itibariyle sunmuş bulunuyor. Memur Sen olarak hazırlamış olduğumuz toplu sözleşme görüşmelerindeki zam ödememize baktığımızda Memur Sen 2018 yılı için birinci altı ayda %10 artı %6, 2019 yılı içinde %18'lik bir zam teklifinde bulunmuştur. Ancak başlayan toplu sözleşme sürecinin sonunda hükümetin yaptığı zam teklifine baktığımızda 2018 yılında %3 + 3, 2019 yılı içinde de %3 artı 3 adeta dağ fare doğurdu ifadesini bırakacak bir zam teklifinde bulunmuştur.

"MEMURLA ALAY EDİLEN BİR ZAM TEKLİFİ"

Bizler Memur Sen olarak şunu söylüyoruz. Şu anda en düşük Devlet memuru'nun aldığı maaş 2 bin 405 liradır. Türkiye'mizin yoksulluk sınırına baktığımızda ülkedeki resmi rakamlarını açıkladı ve yoksulluk sınırı bugün itibariyle 4800 TL ve açlık sınırı da 1700 TL'nin altındadır. Baktığınızda memur çalışanlarının %90'nın açlık sınırının altında maaş aldığı bir ortamda hükümetin hala memura %3 + 3'ten bahsetmesi, adeta memurla alay eder derecesini ortaya konmuş bir zam teklifidir. 15 yıldır iktidarda bulunan bir hükümet ve her yıl büyüdüğü söylenen Türkiye'de bizler Memur Sen olarak büyüyen Türkiye'den pay almak istediğimizi söylüyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da üzerinde durduğu finans sektörü geçen yıl enflasyonun yedi katı bir kar marjı sağlamış memura reva görülen bu zam oranı adeta çok küçük kalmış memurla alay eder derecesinde olmuştur. Bir tarafta alın teri dökülen %3'lük bir artış önerirken bir tarafta da parayı işletene %40'lık bir artış asla kabul edilemez.

"BU TEKLİFE KAPALIYIZ"

Hükümetin yapmış olduğumuz zam teklifine karşı biz Memur Sen olarak bu teklife kapalıyız sloganıyla durduğumuzu hükümetin yeni teklif getirene kadar bu oranlar üzerinden müzakere asla yürütmeyeceğimizi yeni bir zam teklifi geldiğinde müzakereye açık olduğumuzu finans sektörüne karşı mert olan hükümetin memuruna karşı çalışanına karşı askeri ücretlisine karşı emeklisine karşı cömert olmasını beklediğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim