Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından program düzenlediler.

Zonguldak İl Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Müftüsü Aşır Durgun ile daire müdürleri siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı'nın okunması  ile başlayan Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti. 

“İSLAM ÇOĞRAFYSSINDA DÜNYA YA GELDİK”

Camiler ve din görevleri haftası nda konuşan ve iyi ki İslam Coğrafyasında dünyaya gelmişiz şeklinde ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz; “ İnsan oğlunun yaratılışında bir inanma inancı vardır. Allah’a ve inançlara inanmak her dönemde olmuştur. Bizler İslam coğrafyasında dünyaya gelmiş ve bu şansla inancımızı İslamdan aldık. 
Hindistan’da doğmuş olsaydık şu anda ineklere tapıyor olacaktık. Diyanet işleri Başkanlığı ve siz din hizmetleri sunan kardeşlerim toplumları bilgilendirerek İslam’ın ışığında bir araya getiriyorsunuz. İslâmiyet camii yapısına bürünmüş bir kültürdür. Bir ülkede ve ilde İslamiyetin olduğunu ortaya koyan şey camiler ve din görevlileridir. Din görevlerimiz vatandaşlarımızı bilgilendirme ve topluma iyi bir yönde yönlendirme hizmetinde olmanız gerekiyor. İslâmiyetin öngördüğü ilmi din görevlilerimiz aracılığıyla tüm vatandaşlarımıza yayılarak İslâmiyeti bütün ve doyasıya yaşamamız gerekiyor. Camiler ve din görevlileri haftasını tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Aşır Durgun gerçekleştirdi. Durgun; “  Camiler ve din görevleri haftasını başarılı bir şekilde kutlanmasını temenni ediyorum.
Bu hafta sayesinde çok büyük kitlelere ulaşıyoruz. Ancak bu yıl tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden salgın nedeniyle biraz buruk da  kutlasak yine de başarılı bir camiler ve din görevlileri haftası kutluyoruz.
Camilerin insanlık tarihinde ne kadar eski olduğunu görüyoruz”dedi. 
Cami ve ilim konulu Kısa film gösterimin ardından yatılı hafızlık Kur'an kursu tanıtıldı. 
Programda hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan 7 öğrenciye hafızlık belgesi ve hediye verildi. 
Ardından da 25 tane hayırsevere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim