Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 191. yıldönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada; "Bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonrada başarılı hizmetlerin devamını diliyorum" dedi.

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 191. yıldönümü ve Zabıta haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtında Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, istiklal marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

DURSUN: "ZABITA, BİLEDİYEMİZİN ELİ, AYAĞI, KULAĞI, GÖZÜDÜR"

Törende konuşan Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Zabıtanın belediyenin eli, ayağı, kulağı ve gözü olduğunu belirterek; " Zabıtamız, belediyemizin halka en yakın hizmet birimidir. Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü teşkilatı Kaçak Yapı ve Çevre Denetim ekibi, Seyyar ve İşgal Denetim ekibi ve Pazar Yeri Zabıta Ekibi olarak 7 gün 24 saat üzerinden şehrin en ücra köşesinden en kalabalık yerine kadar her yerde bulunmakta, bu yönüyle belediyemizin eli, ayağı, kulağı ve gözü olmaktadır. Zabıtanın görevi burada ceza kesmek, ceberrut bir yaklaşımda bulunmak yerine, tam tersi caydırıcı olmak önceden olabilecekleri düşünüp onun oluşmasını önlemek ve bunu hissettirmeden yapmaktır. Pazar yerinde yaptığı gıda kontrolünden tutun da, fırınlarda yaptığı denetimden, insanımızın yediğinden içtiğinden, yoldaki rahatlığından tutun şehrin bütün dokusunun tamamında zabıtanın elini, zabıtanın caydırıcı gücünü hissettirmemiz gerekiyor. Yaşadığımız yer Ereğli; nefes aldığımız yer Ereğli; geleceğimizi aradığımız yer Ereğli; Ereğli'deki vatandaşlarımızın sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yasaların ve yönetmeliklerin bizlere vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde görevlerimizi yapma çabası içerisindeyiz. Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim" dedi.

BAŞKAN UYSAL: HER YERDE ZABITA VAR

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta birimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Zabıta'nın Ereğli Belediyesinin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Uysal; "Çok değerli çalışma arkadaşlarım, öncelikle 191. Kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum, kutluyorum. Bugün burada sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Bir çok hizmeti başarıyla yürüten Zabıtamız, belediyemizin en önemli birimlerinden biridir. Göreve geldiğim günden itibaren arkadaşlarımızla güzel hizmetlere imza atıyoruz. Sizlerin gayretleri ve çalışmalarınızın farkındayım. Ben her yerde sizleri görüyorum ve bundan mutluyum.  Sadece kaçak inşaat, Pazar yeri denetimleri , seyyar, işgaliye denetimleri değil, bizler bir yere asfalt dökerken orada sizler varsınız, bir yerde sel felaketi var orada sizler varsınız, Ereğli'mizde önemli gün ve bayramlarda sizler varsınız, kısaca her yerde sizler varsınız. Bundan dolayı Zabıtamızla ne kadar iftihar etsek, gurur duysak azdır. Ben bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonrada başarılı hizmetlerin devamını diliyorum. Bunu da başaracağınızdan eminim. Göreve geldiğimiz zamandan itibaren teknolojiye, bilime önem veren birisi olarak sizlerin isteklerine, taleplerine karşılık verdik, duyarsız kalmadık. Telsizlerimizi yeniledik, onun arkasından kamera sistemi kurarak güvenlik dedik. Bu yenilikler sizlerin talepleri doğrultusunda devam edecek. Önümüzdeki nice yıldönümlerinde birlikte başarılı hizmetler yapmak üzere 191. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum" dedi.

YARININ ZABITALARINA HEDİYE..

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törenin ardından babaları ile törene zabıta kıyafeti giyerek katılan çocuklara hediye takdiminde bulundu.

Törende, Zabıta ekipleri tarafından katılımcılara karanfil dağıtılırken, törene katılan Zabıta müdürlüğü personeli, Belediye Başkanı Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve Belediye Meclis Üyeleri toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Editör: TE Bilisim