TOKİ'nin şantiyesin de kaçak su kullanıldığına dair yapılan haberlerin ardından belediye meclisinin Temmuz ayı, birinci birleşimin de gündeme alınan konu toplantı da tartışmalara neden oldu. Belediyenin 'Dallas'a benzediğini belirten AK Parti Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Abdullah Karagüzel, Başkan Muharrem Akdemir'in, girişimde bulunacağı zaman yasaları ve Zonguldak'ın koşullarını göz önüne alması gerektiğini vurguladı. Karagüzel, " Zonguldak Belediyesi biraz Dallas'ı çağrıştırıyor. Belediye başkanının beceriksizliklerinden iş görmezliklerinden, iş becerememesinden kaynaklanan bir sorun var" dedi.

Ak Parti Belediye Meclis üyesi Abdullah Karagüzel, TOKİ'de ki kaçak su kullanımıyla ilgili Elmas TV'ye yaptığı açıklamada; " Gerek belediyenin gerek belediye başkan yardımcısının iki ayrı açıklaması var.  Bir tanesinde Belediye Başkanı Akdemir, diyor ki, 'Kaçak su kullanımı yakaladık.' Belediye başkan yardımcısı da diyor ki, 'Hayır kaçak su yok.' Belediye başkan yardımcısı aynı zamanda su işlerinden de sorumlu... Dolayısıyla burada ikili bir yaklaşım var. Biz konunun üzerinde olmaya devam edeceğiz. Eğer TOKİ kaçak su kullanmışsa belediye başkanı tutulan evrakı mahkemeye sunmak zorundadır. Yani adalete başvurmak zorundadır. Değilse, kamuoyundan ve TOKİ'den özür dilemek zorunda. Soru önergesine belediye başkanının verdiği cevap bizi tatmin etmediği gibi kamuoyunu da tatmin etmedi" şeklinde konuştu.  

"Belediye Dallas!"

Zonguldak Belediyesi'ni iş görmezlikle itham eden Karagüzel, çalışma ve işleyiş yönünden de dallasa benzediğini ifade etti. Karagüzel, "Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile beraber bizim kuşak bilir, Dallas diye bir dizi vardı. Zonguldak Belediyesi biraz Dallas'ı çağrıştırıyor. Belediye başkanının beceriksizliklerinden iş görmezliklerinden iş becerememesinden kaynaklanan bir sorun var" dedi.

"Her gün yeni bir skandal"

Başkan Akdemir'in yasaları da göz önünde bulundurarak girişimlerde bulunması gerektiğine vurgu yapan Karagüzel, "Her gün yeni bir skandalla karşı karşıya kalıyoruz. Bu şehrimizi ve şehrimizin insanının yaşam kalitesini etkiliyor. En son Zonguldakspor'a Kapuz Plajı'nın kaynaklarının devredilmek istenmesi sırasında yaşananlar gibi... Bunların hepsi belediye başkanının bu işleri bilmemesinden kaynaklanan işlerdir. Daha öncede önümüze getirildi. Biz adliyeyi Zonguldakspor'a vermek istedik. 5693 Sayılı Belediye Yasasının konuyla alakalı maddesi buna müsaade etmiyor. Bir belediye başkanının bunu bilmeden sayın valimizin, sayın Zonguldakspor Kulüp Başkanı'nın, Zonguldakspor'a gönül vermiş insanların kalplerini incitmeye hakkı yok. Belediye başkanı bir meseleyi gündeme getirirken kendisine tavsiyemiz yasayı da okusun. Zonguldak'ın koşullarını da ele alsın. Onun üzerinden bir değerlendirme yapsın" dedi.

 
Editör: TE Bilisim