Kilimli'de yıllardır sokak hayvanları besleyen Mehmet Ergül ve Asuman Akdoğan, Kaymakam Nevzat Taşdan'ın sağladığı destekle birlikte satın alınan mamalarla soka hayvanlarını beslediler.

ERGÜL: KAYMAKAMIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Hayvansever Mehmet Ergül, "Bugün sokak hayvanlarını, canları doyurmak için yolu çıktık. Bakıma ihtiyaçları var. Sayın Vali Yardımcımız, Kaymakamımız Nevzat Taşdan beyle görüştük. Bize sağ olsun katkıda bulundu. Sokak hayvanlarımız için mama aldı. Şimdi onları dağıtıyoruz. Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz sokak hayvanları için, kapılarının önüne bir kap su bir kap yemek koysunlar. Yani dileğimiz bu. Her vatandaşın duyarlı olmasını istiyoruz. Tekrar teşekkür ediyoruz kaymakamımıza inanın bu iyilikleri kendisine dönecektir inşallah diye temenni ediyoruz." dedi.
Sokak hayvanlarını kısırlaştırılmasını şart olduğunu belirten Mehmet Ergül, "Biz bu zamana kadar kendi imkanlarımızla sokak hayvanlarına bakmaya çalışıyoruz. Ancak böyle katkılarla ayakta kalıyoruz. Sokak hayvanların kısırlaştırılması şart. Alı ta ormana atmak çare değil. Biz kendi imkanlarımızla sağ olsun şimdiye kadar Çatalağzı Belediyesi'nin veterineri Nezih beye götürüyoruz. kendi imkanlarımızla kısırlaştırmaya çalışıyoruz . Evet Belediyeden araç desteği alıyoruz almasına ama yeterli olmuyor" şeklinde konuştu.

KİLİMLİ BELEDİYESİ'NDEN KISIRLAŞTIRMA ARACI VE VETERİNER İSTİYORUZ
Hayvan sever Asuman Akdoğan'da, sorun tek çözümün kısırlaştırma olduğunu söyledi.
Sokak hayvanların kısırlaştırıldığı takdirde Kilimli'de 2 sene içinde sokak hayvanları sorunun kalmayacağını söyledi.
Kilimli Belediyesi'nden kısırlaştırma için mobil araç ve veteriner talep ettiklerini belirten hayvansever Asuman Akdoğan şu çağrıda bulundu:
"Bende Kilimli Belediyesi'nden acil olarak veteriner getirilip bu sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp sorunu kökünden çözülmesi istiyoruz. Kilimli'de kısırlaştırabildiğimiz bir çok sokak köpeği var ama kısırlaştıramadıklarımız  6 ayda bir doğum yapıyor ve her biri 9-10'a yakın yavru yapıyor. Yani sorunun çözümü kısırlaştırmak. Toplanıp toplanıp ıssıza atılıyor, barınağa götürülüyor Sonra tekrar salınıyorlar biz onu istemiyoruz.. Kısırlaştırma olursa 2 sene içinde zaten sokak köpeği sorunu kalmaz. Belediye veteriner görevlendirmesi gerekiyor. Hiç bir şey yapamıyorsa bile mobil kısırlaştırma aracı getirilip bu sokak hayvanları kısırlaştırılırsa inanın Kilimli Belediyesi'nin hiç bir sorunu kalmayacak."

Editör: TE Bilisim