Kolçak’ın uzun süredir sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapmaması üzerine merak eden dostlarının merakını gidermek için eşi Yasemin Kolçak paylaşımda bulunarak hem tedavi sürecini aktardı, hem de hasta yatağında 'Torba Yasaya Hayır' dediğini duyurdu.
Yasemin Kolçak'ın paylaşımı şöyle: "Eşim son kez olması dileğiyle bugün bir operasyon daha geçirdi. Ukrayna'dan gelen ilaç kasık bölgesinden stent takılarak karaciğerdeki lezyonlara verildi. Şimdi en büyük umudumuz ilacın bu lezyonları küçültmesi, kurutması hatta en şahanesi yok etmesi yönünde.
Aşağıdaki fotoğraf operasyon sonrası çekildi. Yoğun bakıma alınmadan hemen önce. Hareket etmesi, bedenini kımıldatması, zorlaması kanamaya neden olacak şeyler. 
Ama o fotoğrafını çekileceğini anladığı anda kafasını kaldırdı ve "Torba Yasaya Hayır" diye slogan attı. ( Slogan atacağını bilsem videoya çekerdim )
Her zaman olduğu gibi sağlığını, geçirdiği operasyonu ve bulunduğu ortamı düşünmeden sesini çıkartmaya, sesini duyurmaya çalıştı. 
Onun hak mücadelesi, yaşadığı, nefes aldığı sürece yer, zaman ve durumu fark etmeden devam edecek... bu çok belli.
Anlaşıldığı üzere, eşimin tek isteği, tek duası, tek dileği var: Bütün emekçilerin, özellikle siz madenci kardeşlerinin bu hak mücadelesinde yanında olması ve hep bir ağızdan tek ses tek yürek olarak #TorbaYasayaHayır demesidir."

Editör: TE Bilisim