Ereğli'ye bağlı Hasbeyler köyü sakinleri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Ereğli'de eğitim ve kültür seviyesi en yüksek köylerden biri olan Hasbeyler köyünde iftar programı düzenlendi. İftara Ereğli merkez başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi değişik illerde yaşayan Hasbeyliler katıldı. Hasbeyler Köyü Yukarı Mahalle'de düzenlenen iftar programına katılanlar yakınları ve köylüleri ile sohbet edip hasret giderdi.
Gecede konuşan Emekli Polis Memuru Hasan Duman birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Hasbeyler köyünün Ereğli'de eğitim ve kültür seviyesi en yüksek köylerden birisi olduğunu anlatan Duman, bu tür organizasyonlarla köyün önemli değerlerini bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Birlik ve beraberliğin sağlanması durumunda başarılamayacak, aşılamayacak hiçbir sorunun olmadığını vurgulayan Duman, ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde bu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Duman gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve davete katılan herkese teşekkür etti.
Akşam Ezanının okunması ile birlikte oruçlarını açan Hasbeyliler, kılınan namazın ardından yemek yiyip çay içti. Mesir macunu ve şerbet ikram edilen davetliler okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan dualarla gönüllerinde pasını sildi. Hasbeyliler teravih namazını da birlikte kıldıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar sohbet etti.

Editör: TE Bilisim