Cem Dereli, "En büyük korkumuz ilçeye dönmek" Cem Dereli, "En büyük korkumuz ilçeye dönmek"

MÜFETTİŞLER İZİN VERMEDİ!
Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Sürücü Kurslarına ait 8 adet konteyner, Eğitim Kampüsünün oradaki boş alan bulunurken, bölgeye yeni okul yapılacağı için konteynerlerin taşınması için yer belirlendi.  Belirlenen yerlere müfettişlere inceleme yaptırılırken, belirlenen yerin Kdz Ereğli Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu’nun bahçesi olması nedeniyle yapılan müfettiş soruşturmasından sonra konteynerlerin buraya konulmasına izin verilmedi.
HARUN AKGÜL BU CESARETİ KİMLERDEN ALIYOR?
Müfettişlerin izin vermediği konteynerlere Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdür vekili Harun Akgül talimat vererek konteynerleri Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesine koydururken, okulun bahçesinin duvarını da yıktırdı. 
KONTEYNER BAŞI 6 BİN TL KİRA!
Bahçenin çevrili olduğu duvarı gelişi güzel yıktırıldıktan sonra sürücü kurs yetkilileri ile toplantı yapan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Özel Öğretim Şube Müdürü Adem Gül, her Sürücü kursundan 6’şar bir TL olmak üzere toplam 48 bin TL para istediği belirtildi. Gerekçe olarak ise Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun paraya ihtiyacı olduğunu, boya badana bakım onarım için destek olmak amacıyla istediklerini talep ettiklerini bildirdi.
EMLAS TELEVİZYONU KAMUOYU ADINA SORUYOR!
1.     Milli Eğitim Bakanlığı okul bahçelerinin kiralanmasını, özellikle eğitim öğretim saatlerinde okul bahçelerinde faaliyet yapılmasını yasaklamasına rağmen Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten gelen Harun Akgül bu yetkiyi nasıl veriyor? 
2.    Müfettişinde olumsuz rapor verirken, konteyner konulamaz demesine rağmen bunlar oraya hangi mevzuata göre konuldu? 
3.    Hangi mevzuat ve yasaya göre Sürücü Kursu sahiplerinden 48 bin TL para istendi? 
4.    Bakım onarım ihtiyacı olduğu belirtilen Ereğli Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulun bahçe duvarını neden yıktınız? 
5.    Bu okulun bahçe duvarını kim yapacak?
6.    Alınmak istenen kira bedeli nasıl neye göre okula geri dönecek?
7.    Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın sürücü sınavlarına komisyon Başkanı olarak geldiği Ereğli’de bunu nasıl görmedi? 
8.    Bu konteynerler hala burada nasıl duruyor? 
9.    Konunun gazetelerde haber olmasının ardından “konteynerler kaldırılıyor” diye haberler yapılırken hala neden kaldırılmadı? 
10.    Zonguldak Valisi’nin sorumlu olduğu bu amirler neden bu kadar rahat?

Editör: TE Bilisim